IGEL breidt endpointbeheer uit buiten de kantoormuren

28 februari 2017

IGEL Technology introduceert IGEL Cloud Gateway. Met deze slimme en versleutelde software kan het complete beheer van endpoints met het IGEL-besturingssysteem buiten de kantoormuren eenvoudig en veilig via een gewone internetverbinding plaatsvinden.

Zo kan de IT-afdeling vanuit de IGEL Universal Management Suite ook endpoints die zich buiten het bedrijfsnetwerk bevinden onder hetzelfde beheer brengen. De IGEL Cloud Gateway zet probleemloos een beveiligde verbinding op voor uitwisseling van gegevens tussen IGEL UMS en elk x86-device dat met IGEL Universal Desktop Converter (UDC) omgezet is naar een endpoint-met-IGEL-OS of een apparaat dat werkt met de onlangs geïntroduceerde IGEL UD Pocket. Hiervoor is geen virtual private network (VPN) of huurlijn meer nodig.

“Nu steeds meer medewerkers in sectoren als de overheid, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, maakindustrie, logistiek en detailhandel vanuit huis of een andere locatie buiten de kantoormuren werken met bedrijfstoepassingen en -gegevens, neemt het risico op datalekken aanzienlijk toe”, zegt Matthias Haas, Chief Technology Officer bij IGEL Technology.

“Met deze veiligheidsrisico’s houdt IGEL Cloud Gateway terdege rekening. Mazen in de beveiliging van internetverbindingen worden eenvoudigweg gedicht. Hierdoor kunnen endpoints vanuit de IGEL Universal Management Suite op uiterst krachtige wijze veilig en tot in detail beheerd worden.”

Geen ingewikkelde handelingen

Het opzetten van een IGEL Cloud Gateway gebeurt in een handomdraai zonder dat er, bij wijze van spreken, schroevendraaiers aan te pas komen. De IT-beheerder hoeft dus geen extra software of hardware vooraf te installeren. Bovendien past IGEL Cloud Gateway naadloos in de bestaande IGEL-omgeving. Hierdoor kunnen wederverkopers (VAR’s), MSP’s en cloud- en IT-dienstverleners aan klanten met een bedrijfsnetwerk met externe endpoints een complete endpointbeheeroplossing aanbieden, inclusief hard- en software en dienstverlening.

“Als IT-organisaties al gebruik maken van IGEL OS op hun endpoints, zoals IGEL Universal Desktop, IGEL UD, en desktop- en laptopcomputers die omgezet zijn, kunnen ze via de IGEL Cloud Gateway alle endpoints-op-afstand op dezelfde vertrouwde manier beheren. Het maakt daarbij niet uit hoe deze endpoints zijn geconfigureerd en waar ze staan”, zegt Haas.

Slimme, versleutelde infrastructuur

Als het om veilige en versleutelde internettoegang gaat waarmee medewerkers op afstand op het bedrijfsnetwerk toegang krijgen, staat de IT-afdeling voor twee uitdagingen: de kosten van een VPN of huurlijn én de beperkingen van de Netwerk Address Translation (NAT)-technologie, zoals veiligheid, schaalbaarheid en de kwaliteit van de lijn. Met beide aspecten houdt IGEL Cloud Gateway rekening.

IT-organisaties kunnen met IGEL Cloud Gateway veilig en effectief endpoints beheren die zich buiten de kantoormuren bevinden, zonder dat er een VPN aan te pas komt. Daarnaast lost IGEL Cloud Gateway veiligheidsproblemen op en kan het datalekken voorkomen door een, als het ware, virtuele tunnel met versleutelde tweerichtingscommunicatie op te zetten. De technologie is gebaseerd op open communicatiestandaards, zoals TSL/SSL-encryptie en het WebSocket-protocol en wordt ingezet op de onveilige overgangen tussen het IGEL UMS en IGEL OS-endpoints via de cloud of netwerk DMZ. Voor alle aansluitingen via het publieke internet vindt authenticatie plaats op basis van de public key-infrastructuur.

Pin It on Pinterest

Share This