ZTE en Telenet België halen banden aan op Mobile World Congress

28 februari 2017

ZTE Corporation, een grote internationale provider van mobiele internet oplossingen voor telecommunicatie, het bedrijfsleven en consumenten, haalt op het Mobile World Congress (MWC) de banden aan met Telenet Belgium. Het MWC vindt plaats van 27 februari tot 2 maart te Barcelona. In 2016 sloten ZTE en Telenet een deal voor de modernisatie van het BASE mobiele netwerk. Telenet had het bedrijf 2015 overgenomen. Dit werd gevolgd door Telenets aankondiging dat het van plan is €250 miljoen te investeren in de transformatie van zijn mobiele netwerk. ZTE zal tijdens het MWC enkele vroege resultaten van de samenwerking demonstreren. Micha Berger, Telenet CTO, en Zhao Xianming, CEO van ZTE, komen samen om ervoor te zorgen dat de verdere transformatie van het BASE mobiele netwerk als gepland gaat.

Berger: “Wij hebben ZTE als partner gekozen om ons complete netwerk te upgraden en onze mobiele netwerkinfrastructuur te digitaliseren. Wij zijn momenteel al in staat om in een test een snelheid van 1,3 gigabit per seconde downloadsnelheid te demonsteren dankzij ZTE apparatuur.”

De speed test was een grote mijlpaal voor beide bedrijven. Deze was gebaseerd op ZTE’s 4.5G technologie. Dankzij deze technologie werd een downloadsnelheid bereikt die vier keer sneller is dan 4G’s maximale downloadsnelheid. Telenet is de eerste operator in Europa die deze snelheid in real-world omstandigheden bereikt heeft.

“Bij Telenet zijn wij erg enthousiast over de resultaten van deze test”, licht Berger toe. “Het nieuwe snelheidsrecord is op zichzelf al een grote mijlpaal, maar opent ook de deuren voor onze toekomstige 5G netwerken.” Het 5G netwerk is voor Telenet een cruciaal component om de digitale transformatie mogelijk te maken en het bedrijf wil een belangrijke rol spelen in de digitale toekomst. Berger vervolgt: “De toekomst van IT is gebaseerd op digitale transformatie. Het heeft een sterke invloed, zeker op de B2B wereld. Bedrijven transformeren zichzelf door hun processen te transformeren, zodat ze kunnen profiteren van digitale efficiëntie. We zien het ook in ons dagelijkse leven. We zien het in onze families, als we winkelen, alles heeft een digitaal element. Daarom is het voor ons belangrijk om digitale transformatie te faciliteren en aan onze klanten aan te bieden, alsmede B2B klanten. ZTE helpt ons dit mogelijk te maken. Ik ben erg blij met de resultaten tot nu toe en kijk ernaar uit om de volgende stappen te nemen en verdere toekomstige ontwikkelingen te realiseren zoals besproken met meneer Xianming.”

ZTE zet al zijn krachten in om Telenet te helpen de volgende stappen te nemen om een belangrijke facilitator te worden van de digitale toekomst. De 1,3Gbps demo opent een nieuw tijdperk voor geavanceerde draadloze technologische innovatie in de partnerschap van Telenet en ZTE. ZTE steunt Telenet bij het uitbrengen van deze cutting edge technologie naar eindgebruikers. Ook zal het bedrijf Telenet steunen bij het verbeteren van de gebruikservaring en draagt zo bij aan Telenets verder succes in België. “We zijn verheugd om Berger te ontmoeten op MCW en kijken ernaar uit om onze relatie met Telenet verder uit te breiden om zo het mobiele netwerk naar het volgende niveau van digitale transformatie te tillen”, zegt Patric Bin, CEO van ZTE Benelux.

Pin It on Pinterest

Share This