Brocade introduceert Ruckus SP Cloud

27 februari 2017

Ruckus Wireless, onderdeel van Brocade, kondigt de Ruckus Service Provider (SP) Cloud aan, een volledige configureerbare oplossing waarmee service providers hoogwaardige managed services kunnen aanbieden. Ruckus SP Cloud wordt aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona geïntroduceerd als een managed service aanbod waarmee ondernemingen met behulp van de Ruckus’ toonaangevende access points (APs) van WiFi worden voorzien. Het aanbod wordt binnenkort verder uitgebreid met ondersteuning voor LTE binnen gebouwen via op OpenG-technologie gebaseerde Ruckus small cells en Brocade ICX switches voor de bekabelde infrastructuur. Met SP Cloud levert Ruckus een geïntegreerd platform dat de gehele configuratie, het beheer en de foutopsporing van zowel het bekabelde als draadloze netwerk vereenvoudigt. 

Met de Ruckus SP Cloud kunnen de service providers trouw blijven aan hun merk en tegelijk aanzienlijk besparen op resources en de time-to-market verkorten, zodat ze sneller kunnen inspelen op de grote en snelgroeiende kansen in de markt voor zakelijke managed services. In tegenstelling tot het overige aanbod, is Ruckus SP Cloud specifiek gebouwd voor service providers, met dedicated instances – inclusief naar keuze public of private datacenters – en carrier-grade service level overeenkomsten (SLA’s). Bovendien is de Ruckus SP Cloud ontwikkeld om te worden aangepast, ingezet en beheerd door system integrators, waarmee een flexibel, rendabel, operator-specifiek platform voor een reeks van high performance managed networking diensten ontstaat.

“Bij Ruckus zijn we volledige gericht op het aanbieden van innovatieve opties aan service providers om hun business te laten groeien, waarbij we tegelijkertijd de beste ervaring bieden aan hun afnemers”, zegt Dan Rabinovitsj, chief operating officer bij de Ruckus Wireless Business Unit van Brocade. “Ruckus SP Cloud biedt een eenvoudige en snelle manier voor service providers om beheer voor WiFi, LTE en switching diensten aan te bieden, waardoor ze kunnen ontwikkelen en uitrollen op de manier die het best bij ze past.”

Naast de lancering van SP Cloud, introduceert Ruckus Wireless vandaag haar OpenG small cell productportfolio. De toename van dataverkeer en het gebrek aan nieuwe bandbreedte heeft geresulteerd in groeiende complexiteit, vooral op het gebied van dekking binnenshuis. De traditionele small cell apparatuur heeft moeite te voldoen aan de verhoogde eisen die gesteld worden door deze high density omgevingen. Ruckus OpenG small cells lossen dit op door coordinated shared spectrum technologie te combineren met neutrale host mogelijkheden, waarmee service providers betaalbare netwerkdekking kunnen aanbieden binnen gebouwen in alle soorten en maten.

Het nieuwe portfolio omvat twee volledig functionele OpenG small cells voor binnen- en buitenshuis, die beschikbaar zullen komen in het derde kwartaal van dit jaar:

  • de Ruckus Q710, een 3,5 GHz TD-LTE small cell die een gebied beslaat van ongeveer 3000 m2 binnenshuis en met ondersteuning voor 64 gelijktijdig actieve en een vrijwel onbeperkt aantal passieve gebruikers.
  • de Ruckus Q910, een 3,5 GHz TD-LTE small cell die een gebied van ruwweg 90m2 buitenshuis beslaat en 64 gelijktijdige actieve gebruikers en een vrijwel onbeperkt aantal passieve gebruikers ondersteunt.

OpenG is gebaseerd op de technologie die mede is ontwikkeld via de CBRS Alliance, waarvan Ruckus Wireless oprichtend lid is. Samen met andere marktleiders werkt Ruckus aan het ontwikkelen, op de markt brengen en promoten van op LTE-gebaseerde oplossingen waarbij de gedeelde bandbreedte van de US 3,5 GHz CBRS band gebruikt wordt.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This