Infor vereenvoudigt EDI-integratie voor Infor M3

24 februari 2017

Infor kondigt de beschikbaarheid aan van een nieuwe oplossing voor Electronic Data Interchange (EDI). De oplossing voor Infor M3-gebruikers vereenvoudigt de dienstverlening van industriële bedrijven aan hun klanten. Deze nieuwe oplossing wordt mogelijk gemaakt door de middlewareoplossing Infor ION en de Infor EDI Managed Services-oplossing, die een snelle en veilige manier van gegevens beheren biedt. Voor organisaties die gebruikmaken van het M3 ERP (Enterprise Resource Planning) systeem, Infor M3, en actief zijn in de sectoren mode, Food & Beverage (F&B), distributie of productie is de integratie beschikbaar als een standaarddienst.

Retail-, distributie- en productiebedrijven hebben te maken met veranderende dynamiek. Voor deze bedrijven is het gebruik van EDI een belangrijk element voor het uitwisselen van bestel-, leverings- en facturatiegegevens en zodoende het automatiseren van de supply chain. De mogelijkheid voor handelspartners om snel en veilig bedrijfsgegevens uit te wisselen is in een wereld waarin snelheid en flexibiliteit belangrijk zijn, uitgegroeid tot een competitief voordeel. Voor sectoren die afhankelijk zijn van het retailkanaal, zoals mode en F&B, is de mogelijkheid om op basis van order-, transport- en betaalinformatie snel te kunnen schakelen een belangrijke factor in het voldoen aan de wensen en eisen van klanten.

Lagere implementatiekosten

De nieuwe EDI-oplossing omvat een flexibel samenwerkingsplatform en beheert het mapping-proces tussen handelspartners om EDI-mapping en onderhoud te vereenvoudigen. De toevoeging van deze EDI-dienst versnelt de realisatie van nieuwe handelspartnerconnecties, wat de implementatiekosten voor het ERP-systeem kan verlagen.

“Organisaties moeten investeren in een EDI-oplossing die het verwerken, onderhouden en beheren van binnenkomende data van een continu veranderend klantenbestand vereenvoudigt. Voorheen zou een bedrijf eigenhandig een EDI-oplossing moeten ontwikkelen. Dat is duur om te bouwen, te implementeren en moeilijk om te beheren vanwege frequente softwareupdates. Door deze functionaliteit in Infor M3 te integreren, profiteren onze klanten van een simplistische benadering voor het beheren van dataoverdracht”, zegt Andrew Dalziel, senior director industry & solustion strategy bij Infor. “De mogelijkheid om nauwkeurige voorspellingen te doen en aan de marktvraag te voldoen, is in elke branche belangrijk. Maar het is absoluut cruciaal in de mode- en F&B-branche, twee van de meest concurrerende en consumentgedreven industrieën, waar één enkel socialmediabericht de productvraag kan doen exploderen.”

Via Infor ION kunnen bedrijven informatie van handelspartners in het ERP-systeem verwerken en berichten naar hun klanten sturen. Organisaties die Infor M3 gebruiken kunnen via de EDI-oplossing toegang krijgen tot een scala aan EDI-formaten en gebruikmaken van mappings voor handelspartners. Nieuwe handelspartners kunnen eenvoudig worden toegevoegd. Bedrijven profiteren van een eenvoudige, kosteneffectieve oplossing en een uniforme zakelijke uitstraling zonder de complexiteit van een standalone EDI-oplossing.

M3-gebruikers kunnen in de nieuwe Infor-oplossing de status van bijvoorbeeld inkomende EDI-orders van klanten bekijken en de facturatie bewaken. Infor Xi-technologie maakt het mogelijk deze berichten te integreren in de procesgerichte workflows en rolgebaseerde homepages van de M3 gebruikersomgeving om het reactievermogen en de klantenservice te verbeteren.

Pin It on Pinterest

Share This