DECT-omgeving met Gigaset pro-toestellen zorgt voor optimale bereikbaarheid

24 februari 2017

Drankenspeciaalzaak Mitra kiest voor een professionaliseringsslag van zijn bestaande automatisering en telefoonsystemen, inclusief een complete DECT-omgeving. De grote speler binnen de drankenwereld schakelde na zijn doorstart afgelopen jaar XRC services, NXTcom en Gigaset pro – leverancier van innovatieve unified communications-oplossingen voor bedrijven – in voor een professionele communicatieoplossing.

Mitra koos voor een oplossing waarbij het internetnetwerk – aangeschaft bij XRC services – werd geïntegreerd met het telefoniesysteem. Dankzij eigen XDSL-verbindingen in de winkels beschikt de complete organisatie – van hoofdkantoor tot en met de circa 145 winkels – nu over één oplossing. Het XRC services-netwerk werd gekoppeld aan een hosted PBX van NXTcom® en voor de telefonie koos Mitra voor een complete DECT-omgeving met Gigaset pro-devices. Dankzij de Gigaset pro-toestellen bellen medewerkers op elke plek in de winkel makkelijk mobiel. Op het Mitra-hoofdkantoor werd een aantal Maxwell 3-toestellen geplaatst voor vast kantoorpersoneel.

Dave Spijker van XRC services: “In de retailsector is een goede communicatieoplossing van groot belang. Op rustige dagen wil je goed bereikbaar zijn, terwijl het op drukke dagen belangrijk is dat telefoontjes worden doorgezet naar de juiste externe partij, zodat men in de winkel de handen vrij heeft. Ook flexibiliteit speelt een grote rol, bijvoorbeeld als verkopers met een draadloos toestel naar het winkelmagazijn moeten lopen. De combinatie van de juiste devices en software is in zo’n geval erg belangrijk.”

Ron Cottaar, Marketing Director EMEA bij Gigaset pro: “De integratie bij Mitra is een perfect voorbeeld van een goede samenwerking tussen een Internet Service Provider, een platform en de juiste producten. De combinatie van goede persoonlijke banden tussen alle partijen en de kwalitatief hoogwaardige producten en dienstverlening staat garant voor een succesvolle implementatie en een tevreden klant. Op die manier komt men tegemoet aan de behoeften van gebruikers vandaag de dag: een totaaloplossing in plaats van ‘alleen’ een telefoon. Met de nieuwe communicatieoplossing heeft Mitra volledige controle over zijn hosted situatie en is de keten klaar voor de toekomst.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This