T-Systems migreert IT-systemen van Deutsche Post DHL naar de cloud

23 februari 2017

Deutsche Post DHL en T-Systems verlengen hun samenwerking voor een periode van vijf jaar. De zakelijke dochteronderneming van Deutsche Telekom neemt het beheer en de ontwikkeling van de datacenters, het netwerk en de werkpleksystemen van de logistieke dienstverlener uit Bonn op zich. Het contract heeft een waarde van enkele honderden miljoenen euro’s.

Samen met T-Systems migreert Deutsche Post DHL zijn bestaande IT-platformen naar de cloud. Daarnaast verhuizen de twee partners de verschillende infrastructuren voor voice en dataverkeer naar een homogeen, IP-gebaseerd netwerk. Eveneens onderdeel van de overeenkomst zijn nieuwe ontwikkelingen voor aanvullend IT-systeemonderhoud en IT-systeemservices.

Security verbeteren

Als reactie op de steeds strengere securityvereisten voor ondernemingen zullen Deutsche Post DHL en T-Systems ook verbeterde concepten voor IT-security implementeren. Daarnaast voegt Telekom Deutschland een uitgebreide dienstenbundel aan het partnerschap toe: oplossingen voor mobiele communicatie in het Machine-to-Machine-segment (M2M), samen met voice/data-oplossingen en nieuwe value added services.

“Als digital service provider begeleiden we bij Deutsche Post DHL de transformatie van klassieke IT- en netwerkdiensten naar de cloud en het all-IP-tijdperk”, zegt Reinhard Clemens, lid van het Deutsche Telekom Board of Management en CEO van T-Systems.

Pin It on Pinterest

Share This