Cisco lanceert nieuwe virtualisatie- en securitytechnologieën

22 februari 2017

Bijna de helft van de organisaties wereldwijd verwacht de komende twee jaar sterk te investeren in geautomatiseerde digitale netwerken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van IDC, uitgevoerd in opdracht van Cisco. De grote netwerkuitdagingen tot 2020 draaien sterk om een antwoord op geavanceerde cyberdreigingen, een stabiele en veilige ondersteuning van mobiele werkers, het gebruik van IoT-apparatuur en nieuwe cloudapplicaties. Dit vraagt om een nieuwe netwerkbenadering en die staat centraal tijdens Cisco Live, het jaarlijkse Europese evenement voor klanten en partners dat op dit moment in Berlijn plaatsvindt. 

Tijdens Cisco Live 2017 deelt Cisco informatie over onderzoek, innovaties en ontwikkelingen, onder meer in het veld van netwerkvirtualisatie en -beveiliging. Dit sluit aan op de vorig jaar door het IT-bedrijf aangekondigde Digital Network Architecture (DNA). Hieronder is een aantal van deze innovaties te vinden.

De aangekondigde virtualisatietechnologieën omvatten:

De nieuwe securitymogelijkheden zijn:

  • Cisco Identity Services Engine (ISE) biedt zichtbaarheid van en controle over gebruikers en apparatuur die op het netwerk zijn aangesloten.
  • Cisco TrustSec biedt softwaregedefinieerde segmentatie om aanvallen te kunnen isoleren en om de bewegingen van dreigingen binnen het netwerk te beperken.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This