Juniper en Sony bieden oplossing voor real-time overdracht van rich media in de omroepwereld

22 februari 2017

Juniper Networks is een samenwerking aangegaan met Sony Professional Solutions Europe. In dit kader zal Juniper switches gaan leveren ter ondersteuning van de productie-oplossing IP Live van Sony. Omroepen kunnen deze oplossing inzetten voor het registreren en uitzenden van live beelden van belangrijke wereldwijde culturele, politieke en sportevenementen. IP Live maakt gebruik van Internet Protocol (IP)-netwerken voor de real-time overdracht van enorme volumes aan rich media tussen externe locaties en productiestudio’s. Dit draagt bij aan verbeterde stabiliteit en kostenefficiëntie. De interoperabele technologie van Juniper sluit aan op de behoefte van Sony om open oplossingen aan te bieden die naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van elke klant.

Omroepen traditioneel gebruik van serial digital interface (SDI)- en coaxiale kabeltechnologie voor de overdracht van live beelden vanaf externe locaties naar hun productiestudio’s. Dit is nodig om de betrouwbaarheid en lage latency te waarborgen die nodig zijn voor uitzendingen van productiekwaliteit. De hogere framesnelheden, dynamische beeldreeksen en hogere resoluties van moderne rich media gaan echter gepaard met hoge kosten indien gebruik wordt gemaakt van conventionele bekabeling en hardware. Voor veel omroepen is dit een te kostbare en arbeidsintensieve aanpak. Sony levert met IP Live een simpele, slimme en open architectuur af die het mogelijk maakt om een geautomatiseerd en optimaal beschikbaar netwerk in te richten dat compatibel is met de technologie van Juniper. IP Live biedt ondersteuning voor de overdracht van high definition (HD)- en 4K (ultra HD)- beelden, audio, synchronisatiesignalen en besturingsdata via een IP-netwerk en één netwerkkabel.

Gezamenlijk trainingsprogramma maakt de omroepwereld wegwijs in IP-netwerken

Sony en Juniper zijn daarnaast een unieke samenwerking aangegaan om een trainingsprogramma voor IP Live aan te bieden aan te omroepwereld. Dit programma maakt deelnemers vertrouwd met technieken voor het inrichten van een kostenefficiënt IP-netwerk en het configureren en beheren van instellingen die bijdragen aan optimale netwerkprestaties en minder foutgevoeligheid.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Het trainingsprogramma omvat online cursussen met een totale duur van acht uur en intensieve klassikale training en praktijksessies die vier dagen in beslag nemen.
  • Sony werkt met zijn partners samen aan de efficiënte toepassing van open standaarden voor live uitzendingen via IP-netwerken en biedt nieuwe en betaalbare manieren voor het registreren en routeren van beelden. Sony heeft voor Juniper Networks als IP-netwerkpartner gekozen en maakt gebruik van zijn uiterst flexibele QFX5100-switches. Deze kunnen dankzij hun open architectuur dienen als universele bouwsteen voor geautomatiseerde, programmeerbare netwerkarchitecturen.
  • De Ethernet-switches van Juniper bieden een krachtig presterende netwerkoplossing op basis van een open framework dat bijdraagt aan optimale automatisering en programmeerbaarheid van het netwerk. Sony is daarmee in staat om voor consistentie en eenvoud te zorgen en nieuwe applicaties en technologieën te implementeren en op te schalen om het innovatietempo in de omroepwereld bij te kunnen benen.
  • Sony had behoefte aan een flexibel en geautomatiseerd netwerk voor het minimaliseren van de downtime met betrekking tot live uitzendingen en vooraf geproduceerde content. Dankzij de netwerkoplossing van Juniper kan het productiesysteem IP Live van Sony zich eenvoudig aanpassen aan de veranderende eisen door het automatisch herconfigureren van alle productieapparatuur.
  • Het productiesysteem IP Live omvat een netwerk van productieapparaten dat wordt beheerd door Live System Manager, een oplossing die een softwaregedefinieerd netwerk creëert. Dit resulteert in optimale modulariteit en stabiliteit. Alle bronnen kunnen worden gecombineerd of gesplitst, al naar gelang de behoeften.

Pin It on Pinterest

Share This