Colt lanceert Ethernet On Demand dienst voor bedrijfsgebouwen

7 februari 2017

Colt Technology Services breidt zijn SDN-enabled On Demand portfolio uit met Ethernet On Demand. Hiermee innoveert Colt de manier waarop Ethernet connectiviteitsdiensten aan bedrijfsgebouwen worden toegewezen. Ontworpen om bedrijven te faciliteren bij hun digitale transformatie, ondersteunt Colts Ethernet On Demand dienst dynamische, real-time bestellingen, toewijzingen en aanpassingen van high bandwith connectiviteit tussen locaties die op het Colt IQ Netwerk zijn aangesloten. Dit omvat momenteel meer dan 5000 beschikbare kantoorpanden en 200 datacenters beschikbaar in 11 Europese landen. Het is een doorbraak in de markt die niet eerder op deze schaal is gerealiseerd. Colt is bovendien van plan om het aantal locaties, onder andere in Azië, in 2017 verder uit te breiden.

Met de nieuwe dienst kunnen bedrijven – die gevestigd zijn in gebouwen die verbonden zijn met het Colt netwerk – high bandwith applicaties slim en snel aanpassen. Dit betreft bijvoorbeeld applicaties voor cloud-connectiviteit, disaster recovery of real-time backup van data.

Colt’s On Demand dienst is de nieuwste innovatie binnen het On Demand portfolio. Het volgt op de lancering van Colt’s DCNEt On Demand in 2016 die de gebruikerservaring voor het beheren van high bandwith connectiviteit tussen datacenters transformeerde.

Met Colt’s On Demand portfolio kunnen bedrijven Ethernet real-time connectiviteitsdiensten gebruiken op het Colt IQ netwerk via een intelligent online klantenportal. Zo worden traditionele leveringsprocessen omzeild. Het geeft klanten volledige controle over bandbreedte en de mogelijkheid om deze direct op- of af te schalen via de portal. De on demand flexibiliteit geldt ook voor de tariefstelling, waarbij klanten kunnen kiezen voor tarieven per uur, maar ook voor de meer traditionele contracten met een vaste termijn.

“Met de uitbreiding van Colt’s On Demand portfolio ondersteunt Colt de digitale transformatie van bedrijven die hun behoeften op het gebied van high bandwith connectiviteit moeten organiseren. Ondernemingen krijgen via de self-service portal slim en volledig controle krijgen over hun netwerken,” zegt Rajiv Data, CTO bij Colt. “Organisaties met steeds complexere netwerkvereisten kunnen profiteren van bijna real-time service provisioning en dynamisch bandbreedte schalen om tegemoet te komen aan hun daadwerkelijke behoeften. Colt heeft aanzienlijk geïnvesteerd in infrastructuur voor on demand connectiviteit, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op hun core business terwijl zij toch beschikken over inzicht, reactievermogen en flexibiliteit.”

Colt Ethernet On Demand is momenteel beschikbaar voor connectiviteitsdiensten in en tussen Belgie, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italie, Nederland, Spanje, Zwitserland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk

Pin It on Pinterest

Share This