‘DCIM markt groeit tot 2020 fors’

7 februari 2017

De investeringen in Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen nemen de komende jaren flink toe. De markt laat tot 2020 een samengesteld jaarlijks groeipercentage zien van bijna 15%.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Technavio. Verschillende technologische ontwikkelingen zoals de cloud, big data, het Internet of Things en virtualisatie maken datacenters steeds complexer. Naar schatting wordt 20% tot 30% van de capaciteit van datacenters niet goed benut, wat zorgt voor ‘comateuze’ servers, storage en netwerkapparatuur. Servers die wel op volledige capaciteit draaien genereren een enorme hoeveelheid warmte, die gekoeld moet worden door koelinstallaties. DCIM oplossingen helpen IT-middelen in het datacenter optimaal in te zetten.

Datacentercontainers

Technavio meldt dat de toenemende omarming van datacentercontainers de belangrijkste trend is die de groei van de DCIM markt aandrijft. Een datacentercontainer biedt verschillende voordelen. Zo kan een datacentercontainer relatief eenvoudig worden verplaatst, kan deze snel worden uitgerold en kunnen zij centraal worden beheerd. Daarnaast is het met behulp van datacentercontainers mogelijk een modulair datacenter op te bouwen, waarbij iedere container een module vormt. Door DCIM oplossingen in datacentercontainers in te zetten kan de OPEX worden verlaagd, wat leidt tot een lagere initiële investering.

Tot slot meldt Technavio dat de concurrentie in de DCIM markt hevig is. DCIM oplossingen ontwikkelen zich snel en bevatten steeds vaker features zoals een cloud-gebaseerde interface voor monitoring op afstand. Daarnaast concurreren fabrikanten met elkaar op kosten, expertise en innovaties. De belangrijkste leveranciers van DCIM zijn volgens Technavio (in willekeurige volgorde):

  • CommScope
  • Emerson Network Power – heet inmiddels Vertiv
  • Nlye
  • Schneider Electric
  • Sunbird Software
  • Panduit
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This