MONIN versnelt datastroom naar nieuwe Chinese fabriek en locaties over de hele wereld

3 februari 2017

Interoute heeft aangekondigd dat het door MONIN, de Franse producent van gearomatiseerde siropen die in 145 landen gedistribueerd worden, geselecteerd is om een gloednieuwe fabriek in Jiaxing, China te verbinden met het hoofdkantoor van MONIN in Bourges, Frankrijk. Een andere fabriek van MONIN in Kuala Lumpur, Maleisië zal in maart 2017 ook worden aangesloten. Interoute gaat tevens MONIN’s e-commerce website en bedrijfsgegevens hosten, in Interoute Virtual Data Centres (VDC) in Hong Kong en Singapore.

Pierre-Eric Cognard, Group CIO en CDO bij Georges MONIN SAS, zei, “Ik ben goed met Interoute bekend en heb al meerdere malen met hen samengewerkt, dus het voelde goed om bij het kiezen van een netwerkbeheerder voor onze fabriek in China met hen te overleggen. Ik was op de hoogte van de internationale kracht van het netwerk van Interoute, en bij het vergelijken van leveranciers waren weinigen in staat om zich te committeren aan een dergelijke wereldwijde kwaliteit van dienstverlening. Interoute is responsiever en concurrerender dan hun rivalen, en hun teams hebben zich onmiddellijk aan onze behoeften aangepast om de oplossingen te bieden die wij nodig hadden.”

Interoute zal MONIN van een hoge capaciteit MPLS-netwerk voorzien om de overdracht van de bedrijfsgegevens te verzorgen. Het netwerk zal MONIN in staat stellen om industriële informatie en orderplanning uit te wisselen met het hoofdkantoor en de nieuwe Chinese fabriek met een latency van minder dan 200ms, een vereiste om de bedrijfsprocessen van de organisatie te laten functioneren.

Cognard legde uit, “Lage latency is zeer belangrijk voor ons. Wij houden via onze centrale ERP in Frankrijk toezicht op onze productielijn, en we merkten dat de scanners die we in onze Maleisische fabriek gebruiken slecht werken als de netwerklatency tussen de twee locaties hoger is dan 200ms. Tot nu toe hebben we onze verkeersstromen met een Content Delivery Network (CDN) oplossing weten te versnellen, maar het openbare internet is niet betrouwbaar en veilig genoeg om hiermee verder te gaan. Na het opzetten van ons MPLS-netwerk in China zal Interoute de verantwoordelijkheid dragen voor het aansluiten van onze infrastructuur in Maleisië. We zijn ook van plan onze data dichter in de buurt van de fabriekslocaties op te slaan met behulp van Interoute’s Virtual Data Centres in Hong Kong en Singapore, om dichter bij de gebruikers te zitten en de responstijd te verlagen.”

MONIN distribueert meer dan 140 gearomatiseerde siropen in 145 landen en exploiteert vijf productielocaties: één in de Verenigde Staten, twee in Frankrijk, één in China en één in Maleisië. MONIN heeft ook 70 studio’s die als showrooms fungeren om te laten zien hoe hun siropen gebruikt kunnen worden in de bars, hotels en restaurants van elk land. Al deze locaties wisselen informatie uit met het hoofdkantoor in Bourges, waaronder grote hoeveelheden marketingdata en beeldmateriaal – vandaar het belang van een efficiënt wereldwijd netwerk, en de keuze voor Interoute.

Interoute zal voor MONIN over de hele wereld zorgen voor een betrouwbare en veilige gegevensuitwisseling, synchronisatie en snelle voorziening van dossiers voor zakelijke functies, zoals R&D en Marketing. Interoute’s wereldwijde netwerk en virtuele datacenters zullen ook locatie-overschrijdende archivering mogelijk maken om veilige back-ups te garanderen. MONIN’s e-commerce toepassingen zullen ook door Interoute worden gehost. Met een handelskantoor in Brazilië dat grote hoeveelheden marketinggegevens uitwisselt met MONIN’s Franse hoofdkantoor, zal de onderneming op Interoute vertrouwen om de dataoverdrachtssnelheden te verhogen en veiligere en snellere gegevensuitwisseling mogelijk te maken.

Michel Verwaerde, Country Manager bij Interoute Belux: “De aanwezigheid van ons Enterprise Digital Platform in Amerika, Europa en Azië in combinatie met ons hoogwaardige wereldwijde netwerk ondersteunt de internationale ontwikkeling van MONIN Group. Het bezoek van MONIN’s CIO aan ons datacenter in Hong Kong resulteerde in een bevestiging van de technische en veiligheidsaspecten van onze infrastructuur en vormde het uitgangspunt van onze samenwerking.”

Cognard concludeert, “Met Interoute hebben we één aanspreekpunt voor de hele wereld in plaats van verschillende lokale aanbieders. We hebben tevens 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot technische ondersteuning, evenals specifieke verkoopcontactpersonen. We krijgen samenhang in onze infrastructuur en systemen, en we hebben overal dezelfde dienstentypologie. Dat is veel eenvoudiger te beheren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This