Lagere Zweedse energiebelasting voor datacenters ingevoerd

3 februari 2017

De energiebelasting voor datacenters is in Zweden per 1 januari 2017 met 97% verlaagd. Met deze maatregel wil de Zweedse overheid het Scandinavische land een aantrekkelijkere vestigingsplaats voor datacenters maken.

De belastingverlaging werd in november aangekondigd. Datacenters betalen voortaan 0.005 SEK, omgerekend zo’n 0,00052 euro, per kWh. De belastingverlaging is van toepassing op zowel bestaande als nieuwe datacenters in Zweden en geldt voor datacenters met een capaciteit van tenminste 0,5 MW.

Voorheen bestond ongeveer de helft van de energiekosten in Zweden uit energiebelasting en kosten voor het gebruik van het energienetwerk. De belastingverlaging levert datacenters dan ook een forse kostenbesparing op. Zo kan een datacenter met een capaciteit van 10 MW afhankelijk van de locatie in Zweden waar het is gevestigd zijn energiekosten met 30 tot 50% verlagen.

Pin It on Pinterest

Share This