Juniper lanceert Unite Cloud voor inrichten en beheren van hybride omgevingen

1 februari 2017

Juniper Networks introduceert Juniper Networks Unite Cloud. Dit datacenter-framework biedt bedrijven een integrale oplossing voor het vereenvoudigen van de inrichting en het beheer van hybride omgevingen die meerdere clouds omspannen. Unite Cloud maakt deel uit van de veilige en agile enterprise architectuur Juniper Networks Unite en is ontwikkeld om de totale eigendomskosten te minimaliseren en het lange termijn rendement op netwerkinvesteringen te maximaliseren.

Naast de bestaande uitgebreide datacenter-oplossingen van Juniper omvat Unite Cloud een verbeterde versie van de beheertool Junos Space Network Director, die geavanceerde automatiseringsfunctionaliteit inzet voor de analyse en het beheer van datacenters, de nieuwe Juniper Networks QFX5110-switch, die met een capaciteit van 100 Gigabit (GB) bijdraagt aan schaalbare bandbreedte en de nieuwe Juniper Networks Contrail JumpStart service. Dit programma omvat een nieuwe reeks van professionele diensten die bedrijven helpen om snel en met minder risico’s nieuwe cloud-technologieën in te zetten.

Moderne datacenters behuizen diverse gevirtualiseerde componenten en omspannen uiteenlopende geografische regio’s en cloud-omgevingen. Het inrichten en beheren van dit soort omgevingen en het indammen van de kosten is een bijzonder complexe opgave. Dit vraagt om een veilige, simpele en open datacenter-architectuur die in zowel de huidige als toekomstige behoeften kan voorzien. Unite Cloud van Juniper komt hieraan tegemoet door bedrijven de bouwstenen aan te reiken die nodig zijn voor de inrichting en het beheer van publieke, private en hybride omgevingen op basis van meerdere clouds, het bieden van schaalbare ondersteuning voor de veranderende bedrijfsbehoeften en hulp bij de implementatie van nieuwe applicaties, diensten en technologieën.

De nieuwe Unite Cloud-oplossingen vormen een aanvulling op de eerder aangekondigde oplossingen United Campus en United Cloud-Enabled Branch. Dit zorgt voor een verdere uitbreiding van de Unite-architectuur, de meest veelomvattende netwerkarchitectuur die op de markt verkrijgbaar is en bedrijven helpt met het inrichten en beheren van complexe omgevingen. Het in 2015 geïntroduceerde Juniper Unite is een netwerkarchitectuur die de hele onderneming omspant, met inbegrip van het datacenter, de campusomgeving en filialen, en bijdraagt aan coherent beheer. Organisaties kunnen hiermee netwerkinfrastructuren ontwerpen en bouwen die aansluiten op hun specifieke behoeften.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

 • Beheereenvoud dankzij geavanceerde automatiseringsfunctionaliteit: Network Director 3.0, de laatste versie van Juniper’s tool voor datacenterbeheer, biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden die het beheer vereenvoudigen. Gebruikers kunnen hun netwerken veiliger opschalen dankzij verbeterde mogelijkheden voor de visualisatie, de analyse en het beheer van het netwerk. Voordelen zijn onder meer:
  • De mogelijkheid om verschillende datacenters te configureren en visualiseren vanuit een centrale locatie. Netwerkbeheerders zijn daarmee minder tijd kwijt aan handmatige provisioning- en configuratietaken.
  • Controller-loze netwerkvirtualisatie voor het automatiseren van de inrichting en het beheer van overlay-structuren die op layer 3-structuren worden aangebracht. Dit is mogelijk met de Ethernet VPN (EVPN)-besturingslaag en Virtual Extensible LAN (VXLAN)-overlay.
  • Ondersteuning voor Junos Fusion, zodat binnen het netwerk verspreide apparaten als één apparaat kunnen worden beheerd.
  • Automatische detectie van, en toepassing van netwerkconfiguraties op poorten.
 • Nieuwe schaalbare bouwstenen voor moderne datacenters: De nieuwe datacenter-switch QFX5110 biedt de schaalbaarheid en flexibiliteit die nodig zijn voor bandbreedte-intensieve toepassingen zoals servervirtualisatie en alles van simpele leaf & spine-topologieën tot en met webscale-architecturen. Organisaties kunnen zo profiteren van sneller dataverkeer zonder de noodzaak om hun netwerkinfrastructuur ingrijpend te vervangen. Voordelen zijn onder meer:
  • Ondersteuning voor 10/40GbE-snelheden en vier 100G-uplinks; dit maakt het mogelijk om het groeiende dataverkeer op te vangen met leaf & spina-modellen.
  • Inline tunnel-routering die bijdraagt aan efficiëntere IP-forwarding.
  • Ondersteuning voor VM’s en containers, met inbegrip van een platform voor applicaties van andere leveranciers.
 • Professionele diensten die bijdragen aan een gestroomlijnde implementatie: Met Contrail beschikt Juniper over een marktleidende service orchestration-oplossing voor cloud-omgevingen. Het heeft nu het Contrail JumpStart services aan zijn Professional Services-aanbod toegevoegd om klanten te helpen met de inzet van het Contrail Cloud Platform en de Contrail Networking-software in hun datacenters. Het nieuwe dienstenaanbod voorziet in een beproefde, kostenefficiënte en vooraf geteste implementatie van Juniper’s software defined networking (SDN)-oplossing. Klanten profiteren daarmee van een open, geautomatiseerd traject naar de cloud. JumpStart services bestaat uit drie verschillende onderdelen: implementatie, kennisoverdracht en post-installatie-ondersteuning.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This