Zyxel Nebula beheert compleet cloud netwerk

7 november 2016

Zyxel introduceert het online Nebula netwerkbeheerplatform. Het betreft een volledig cloud-gebaseerde beheeroplossing voor Zyxel Nebula wireless, switches en security devices. Met Zyxel Nebula kunnen resellers en IT-afdelingen op afstand meerdere netwerken uitrollen, beheren en eventuele incidenten voorkomen of snel oplossen. Dit leidt tot een hogere beschikbaarheid van het netwerk en meer productiviteit.

zyxelSteeds meer infrastructuur en apps worden gebruikt in de cloud. Deze ontwikkeling vraagt om een hoge beschikbaarheid van applicaties en eenvoudig netwerkbeheer. Zyxel speelt daarop in met zijn Nebula portfolio waarmee resellers en IT-afdelingen een complete infrastructuur van vaste en draadloze netwerken kunnen beheren via een eenvoudig licentiemodel. Resellers hoeven zich daardoor wat betreft hun wireless-omgeving geen zorgen te maken over complexe prijzen en upgrades van producten, onverwacht hoge kosten zoals consultancy diensten of gebrek aan technische kennis. Nebula ontzorgt organisaties dankzij modern en innovatief cloud-gebaseerd netwerkbeheer. Het veilige Zyxel Nebula beheerplatform dat het netwerk optimaal laat functioneren, is interessant voor bedrijven die meerdere locaties hebben, zoals hotelketens, winkelketens en het mkb dat niet alle IT-kennis in huis heeft.

Managed Service Provider (MSP)

Resellers kunnen met Zyxel Nebula meerdere netwerken van verschillende klanten vanuit een beheerconsole managen. Daarbij kunnen ze snel multi-site configuraties repliceren en hebben ze een compleet overzicht van wat er in het netwerk gebeurt. Bij fouten kan er snel worden ingegrepen zodat de continuïteit van de business wordt gegarandeerd. Het flexibele licentiemodel van Zyxel Nebula maakt het mogelijk dat resellers een Managed Service Provider (MSP) worden waarbij ze meerdere diensten kunnen aanbieden en beheerabonnementen kunnen afsluiten. Hierdoor worden klanten voorzien van de beste netwerkdiensten, wat de reseller helpt in zijn winstgevendheid.

Cloud

Het Nebula portfolio bestaat uit cloud managed access points (NAP), cloud managed switches (NSW) en cloud managed security gateway (NSG). Het Nebula platform wordt beheerd via het Nebula Control Centre dat op een scherm overzicht biedt over het netwerk met real-time statistische informatie. Het intuïtieve browser-gebaseerde dashboard biedt een inzicht in netwerkverkeer, functioneren en precieze locatie van apparatuur en analyseert netwerkgebruik realtime. Eventuele foutmeldingen kunnen snel worden voorkomen of preventief worden opgespoord waardoor er sprake is van een hoge beschikbaarheid van het netwerk. De Zyxel Nebula netwerkapparatuur kan worden beheerd via Apple iOS en Android smartphones die gebruik maken van de Nebula Mobile App. Via QR-codes kan apparatuur automatisch en snel worden geregistreerd waardoor ze direct vanuit de cloud kunnen worden beheerd. Hierdoor zijn technische specialisten on-site niet meer nodig, omdat configuratie van hardware automatisch vanuit de cloud wordt uitgevoerd. Manuele configuraties worden hierdoor vrijwel overbodig en dat scheelt aanzienlijk in tijd en kosten. Peter Bos, Head of Channel bij Zyxel Benelux: “Steeds meer applicaties gaan naar de cloud. Dat vraag om een cloud-gebaseerd netwerkplatform met een hoge beschikbaarheidsgarantie voor de apps. Zyxel Nebula is zo’n netwerkplatform dat bedrijven ondersteunt in hun business en resellers ontzorgt met hoogwaardige netwerkdiensten voor klanten.”

Pin It on Pinterest

Share This