Damovo breidt cloud-aggregatieplatform Aquila uit met Unified Communications as a Service

7 november 2016

Damovo lanceert een complete Unified Communications as a Service-oplossing (UCaaS) als private-cloudplatform voor de zakelijke markt. De lancering is onderdeel van Damovo Aquila, het breed georiënteerde cloud-aggregatieplatform van Damovo, dat in oktober werd gelanceerd. De nieuwe oplossing verlaagt de drempel voor klanten die hun Unified Communications & Collaboration-applicaties naar de cloud willen brengen, maar tegelijkertijd hun bestaande legacy-investeringen willen beschermen.

Vrijheid en volledige controle

De UCaaS-oplossing van Damovo biedt alle voordelen van cloudtechnologie, waaronder pay-as-you-use, meer agility en flexibiliteit, schaalbaarheid, gemakkelijke installatie, disaster recovery en hoge beschikbaarheid.

daIn tegenstelling tot veel concurrerende oplossingen biedt Damovo zijn klanten volledige keuzevrijheid en controle. Alle data wordt opgeslagen op eigen systemen en blijft eigendom van de klant. Klanten kunnen kiezen voor een gebundelde oplossing die door Damovo is ontworpen of eigen componenten kiezen, waaronder de data- en SIP-provider van hun voorkeur. Ze kunnen de oplossing zelf beheren of kiezen voor een managed service van Damovo.

De Aquila UCaaS-oplossing omvat tevens een geavanceerd multi-channel contactcenter. Klanten kunnen daar gebruik van maken zonder zelf te moeten investeren in extra hardware of software. Damovo biedt daarnaast naadloze integratie met Microsoft Skype for Business en CRM-applicaties als Salesforce.com.

Geoptimaliseerde servicelaag voor cloud

De Aquila UCaaS-oplossing wordt ondersteund door een speciaal voor de cloud geoptimaliseerde servicelaag die de beste SLA’s in de branche levert, waaronder een uitzonderlijke dertig minuten-response voor issues met hoge prioriteit. Damovo biedt daarvoor wereldwijd 7/24/365-ondersteuning vanuit drie meertalige Network Operations Centres (NOC’s).

“Een on-premise systeem biedt tal van voordelen die klanten niet graag verliezen wanneer ze de stap naar de cloud overwegen”, zegt Alexander Janssens, Head of Group Cloud Propositions bij Damovo. “Onze private UCaaS-cloudoplossing combineert het beste van twee werelden, met enerzijds afrekenen op OPEX-basis, flexibiliteit en wendbaarheid, terwijl klanten anderzijds profiteren van on-premise voordelen zoals een uitgebreid pakket van features, data-eigenaarschap en beveiliging. En nog belangrijker: met Aquila heeft de klant altijd alle controle.”

Glen Williams, CEO van Damovo: “De UCaaS-oplossing is het vlaggenschip van Damovo binnen het nieuwe Aquila-portfolio en vervult een sleutelrol binnen onze wereldwijde groeistrategie. Onze unieke cloudbenadering stelt klanten in staat innovatiever te zijn in een sterk competitieve, digitale omgeving, waar de flexibiliteit en wendbaarheid het verschil kunnen maken bij het creëren van concurrentievoordeel.”

Pin It on Pinterest

Share This