Oracle kan overname NetSuite afronden

7 november 2016

Oracle kan de overname van cloudsoftwarebedrijf NetSuite afronden. Voldoende aandeelhouders zijn akkoord met het overnamebod van 109 dollar per aandeel.

OracleDe overname stond de afgelopen weken onder druk nadat grootaandeelhouder T. Rowe Price aangaf niet tevreden te zijn over het bod van Oracle. De aandeelhouder is van mening dat de aandelen in NetSuite 133 dollar per stuk waard zijn en het bod van Oracle dus te laag is. Mark Hurd, CEO van Oracle, liet eerder echter al weten dat Oracle niet bereid is zijn bod te verhogen.

53% van de aandeelhouders is akkoord

Nu blijkt dat 53% van de aandeelhouders akkoord is met het bod van 109 dollar per aandeel. De overname kan hierdoor nu alsnog worden afgerond. Het totale overnamebedrag komt uit op ongeveer 9,3 miljard dollar, omgerekend ongeveer 8,4 miljard euro.

Met de overname van NetSuite wil Oracle zijn focus op cloud software versterken. Het bedrijf hoopt hierdoor een sterkere concurrentiepositie te veroveren ten opzichte van partijen als Microsoft en Salesforce.com.

Pin It on Pinterest

Share This