Dell Technologies breidt Dell AI Factory uit met nieuwe PowerEdge-servers om zakelijke AI-adoptie te versnellen

11 oktober 2024

Dell Technologies breidt ‘s werelds breedste portfolio van generatieve AI-oplossingen (GenAI) uit met Dell AI Factory-toevoegingen die op maat zijn gemaakt voor AMD-omgevingen. Deze oplossingen bieden organisaties verbeterde AI-mogelijkheden, waaronder een grotere schaalbaarheid en flexibiliteit, om concurrerend te blijven in het veranderende technologielandschap.

“Door AMD-technologie te integreren in de nieuwste servers, AI-oplossingen en diensten van Dell via de Dell AI Factory, bieden we de prestaties en efficiëntie die organisaties vandaag en in de toekomst nodig hebben”, zegt Arthur Lewis, president, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. “Samen met AMD zetten we nieuwe standaarden wat betreft AI-prestaties, waardoor we organisaties krachtige en kosteneffectieve oplossingen bieden die essentieel zijn voor moderne datagedreven omgevingen.”

“Onze nieuwste AMD EPYC-processoren en Instinct-acceleratoren, bieden Dell-klanten geavanceerde end-to-end oplossingen, op schaal, die AI-implementaties zullen versnellen en bedrijfskritische IT-infrastructuur zullen aandrijven”, zegt Forrest Norrod, executive vice president en general manager, Data Center Solutions Group, AMD. “Onze langdurige samenwerking met Dell blijft baanbrekende oplossingen opleveren die de operationele efficiëntie verbeteren en de time-to-value verkorten, waardoor innovatie in zeer concurrerende sectoren wordt gestimuleerd.”

Nieuwe Dell PowerEdge-servers stimuleren veeleisende AI-workloads op schaal

De toevoegingen aan het Dell PowerEdge-portfolio stimuleren een breed scala aan AI use cases en traditionele workloads en vereenvoudigen serverbeheer en -beveiliging. De platforms bieden aanpasbare en efficiënte oplossingen die het beheer vereenvoudigen en high-performance workloads ondersteunen:

  • De Dell PowerEdge XE7745, ontworpen voor zakelijke AI-workloads, ondersteunt tot acht double-width of zestien single-width PCIe GPU’s met 5e generatie AMD EPYC -processors in een 4U luchtgekoeld chassis. De interne GPU-slots zijn speciaal gebouwd voor AI inferencing, het verfijnen van modellen en high performance computing. Ook zijn ze gekoppeld aan acht extra Gen 5.0 PCIe-slots voor netwerkconnectiviteit, wat zorgt voor dichte, flexibele configuraties met 2x meer DW PCIe GPU-capaciteit.
  • De PowerEdge R6725 en R7725 servers zijn geoptimaliseerd voor schaalbaarheid met 5e generatie AMD EPYC-processors die hoge prestaties leveren. Het nieuwe DC-MHS chassisontwerp maakt verbeterde luchtkoeling en dubbele 500W CPU’s mogelijk, waardoor zware thermische uitdagingen wat betreft vermogen en efficiëntie worden overwonnen. Deze platforms kunnen zware gegevensanalyse en AI-workloads aan, met configuraties die zijn geoptimaliseerd voor schaalbaarheid. En ze bieden recordbrekende prestaties voor workloads zoals virtualisatie, databases en AI. De R7725 levert tot 66% hogere prestaties en tot 33% hogere efficiëntie aan de top van de stack.

Alle drie de platformen kunnen tot 50% meer cores ondersteunen, met tot 37% hogere prestaties per core, wat resulteert in betere prestaties, efficiëntie en een verbeterde TCO.[5] Deze verbeteringen consolideren tot zeven servers van 5 jaar oude in één server, wat resulteert in tot 65% lager CPU-verbruik.

  • De PowerEdge R6715- en R7715-servers met 5e generatie AMD EPYC-processors bieden betere prestaties, hogere efficiëntie en tot 37% hogere schijfcapaciteit, wat resulteert in een grotere opslagdichtheid. De single-socket servers, die verkrijgbaar zijn in verschillende configuratieopties, ondersteunen de dubbele hoeveelheid geheugen dankzij ondersteuning voor 24 DIMM’s (2DPC). Ook voldoen ze aan uiteenlopende workload-vereisten en maximaliseren de prestaties in compacte 1U- en 2U-chassis.[8] De R6715 levert wereldrecordprestaties voor AI- en virtualisatietaken.

Voor klanten die AI op schaal inzetten, blijft Dell Technologies ook alle nieuwste AMD Instinct-accelerators ondersteunen in Dell PowerEdge XE-servers.

IT-teams kunnen Dell PowerEdge-servers op afstand monitoren, beheren en updaten dankzij de verbeterde Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC). Met een snellere processor, meer geheugen en een speciale beveiligings co-processor vereenvoudigt iDRAC serverbeheer en -beveiliging, waardoor IT-teams betrouwbaarder en efficiënter kunnen reageren.

“De systemen die Dell Technologies en AMD leveren aan OSF Healthcare zorgen ervoor dat we betere diensten kunnen leveren aan onze artsen en patiënten, onze totale kosten kunnen verlagen en communities in nood kunnen helpen. Wanneer patiëntenlevens afhankelijk zijn van onze platformen, is het essentieel dat onze systemen 24/7 en 365 dagen per jaar stabiel en operationeel blijven”, zegt Joe Morrow, director, Technology Services, OSF Healthcare. “Dankzij deze systemen hebben we downtime aanzienlijk verminderd, waardoor OSF Healthcare superieure zorgdiensten kan leveren én ervoor zorgt dat de bedrijfsactiviteiten beveiligd en schaalbaar zijn.”

Verbeteringen aan Dell AI Factory vereenvoudigen en versnellen GenAI-implementaties

De Dell AI Factory is ontworpen om diverse AI-behoeften te ondersteunen met ‘s werelds breedste portfolio aan AI-oplossingen, van desktop tot datacenter tot cloud, waardoor organisaties hun AI-inversteringen op maat kunnen maken:

  • Dell Generative AI Solutions met AMD gebruiken de Dell PowerEdge XE9680-server met AMD Instinct MI300X-accelerators om AI-inferencing, retrieval augmented generation (RAG) en maatwerk te bieden. De integratie vereenvoudigt AI-implementatie, verbetert de beveiliging, zorgt voor schaalbare en modulaire architecturen en verkort de time to value met maximaal 86%, zodat organisaties hun AI-vesteringen kunnen optimaliseren.
  • De Dell Enterprise Hub on Hugging Face ondersteunt nu de Dell PowerEdge XE9680 met AMD Instinct MI300X-accelerators. Hierdoor hebben organisaties containers en scripts op maat voor eenvoudige, veilige implementatie van modellen zoals Llama en Mixtral. Deze gecontaineriseerde modellen zijn uniek geoptimaliseerd om de inferencing-prestaties te verbeteren op basis van het model en de server en maken gebruik van de Hugging Face Text Generation Inference (TGI) back-end.
  • Dell Professional Services for Generative AI worden uitgebreid om AMD-omgevingen te ondersteunen. Nieuwe Dell Implementation Services for GenAI Platform met AMD bieden een operationeel platform op maat, inclusief Kubernetes-configuratie, implementatie van geavanceerde AI-frameworks en kennisoverdracht aan klanten over best practices om de ROI te maximaliseren. Van strategieontwikkeling tot het voorbereiden van gegevens, platform- en modelimplementatie en het schalen van oplossingen, Dell professionals helpen klanten om bedrijfsresultaten te behalen met AI in de hele levenscyclus.

“Dell Technologies en AMD blijven AI-innovatie stimuleren en bieden uitgebreide oplossingen en diensten die organisaties helpen datacenters te moderniseren, schaalbaarheid te verbeteren en AI te gebruiken voor betere bedrijfsresultaten”, zegt Kuba Stolarski, Research VP, IDC. “De nieuwste updates van de Dell AI Factory zijn de volgende stap in Dell’s reis om AI-oplossingen te leveren die efficiëntie en waarde verhogen.”

Beschikbaarheid

  • De Dell PowerEdge XE7745 server is wereldwijd beschikbaar vanaf januari 2025.
  • De Dell PowerEdge R6715, R7715, R6725 en R7725 servers zijn wereldwijd beschikbaar vanaf november 2024.
  • Dell Generative AI Solutions met AMD zijn wereldwijd beschikbaar vanaf Q4 2024.
  • Dell Enterprise Hub on Hugging Face-updates zijn vanaf nu wereldwijd beschikbaar.
  • Hey Dell Implementation Services for Generative AI-platform is vanaf nu beschikbaar in geselecteerde landen.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This