Cyberverzekeraar Resilience breidt uit naar Frankrijk en Benelux

2 oktober 2024

Cyberverzekeraar Resilience, een aanbieder van oplossingen voor het beheren van cyberrisico’s, heeft zijn activiteiten in Europa uitgebreid naar Frankrijk en de Benelux. Marijke van Berkom, een gerenommeerde expert in cyberverzekeringen, is aangesteld als Hoofd Frankrijk & Benelux om leiding te geven aan de inspanningen van het bedrijf in deze regio’s. 

Na uitbreidingen in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Europa, Ierland en de Scandinavische landen, richt Resilience zich nu op het versterken van zijn unieke aanpak van cyberrisicobeheer en verliespreventie in Frankrijk en de Benelux. Dankzij bestaande samenwerkingen met HDI Speciality Global en RSA UK & Europe biedt Resilience tot €10 miljoen aan cyberdekking per risico, zowel voor primaire als excessieve risico’s.

CEO en oprichter van Resilience, Vishal “V8” Hariprasad, benadrukte het belang van deze uitbreiding: “Geen enkele andere cyberverzekeraar in de Europese markt is zo effectief in het voorkomen van klantverliezen en het verbeteren van de weerbaarheid van bedrijven tegen cyberaanvallen en IT-storingen. Onze resultaten bevestigen dit. Resilience heeft een nieuwe benadering van cyberrisico’s geïntroduceerd. We vertalen de beveiligings- en IT-risico’s van bedrijven naar financiële termen, zodat ze kunnen worden aangepakt als zakelijke risico’s die moeten worden geaccepteerd, gemitigeerd of overgedragen via cyberverzekeringen. Deze aanpak is bijzonder relevant in Europa, waar cyberaanvallen toenemen en bedrijfsleiders zoeken naar effectievere manieren om de risico’s van aanvallen en storingen te beheersen.”

Marijke van Berkom, een ervaren verzekeringsprofessional met meer dan tien jaar expertise in de Franse en Nederlandse markten, zal leiding geven aan de regionale uitbreiding van Resilience. Voor haar overstap naar Resilience werkte van Berkom drie jaar als Professional Indemnity (PI) en Cyber Underwriter bij Chubb in Lyon, waar zij gespecialiseerd was in het onderschrijven van risico’s in de technologiesector. Daarvoor bekleedde zij sleutelposities bij AXA XL en ACE European Group, met een sterke focus op de Benelux-regio.

Mario Vitale, president van Resilience, spreekt zijn vertrouwen uit in Van Berkom’s leiderschap: “We zijn bevoorrecht om onze partners met directe ondersteuning in de markt te kunnen bedienen onder leiding van Marijke in Frankrijk en de Benelux. Met haar ervaring en kennis hebben we het volste vertrouwen dat zij het vertrouwen van onze partners heeft, terwijl we samen de grootste uitdagingen aanpakken in het meten, mitigeren en beheren van cyberrisico’s in middelgrote en grote organisaties.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This