Hexaware introduceert CDAaaS in samenwerking met PointCross Life Sciences

26 september 2024

Hexaware Technologies, leverancier van IT-diensten en digitale oplossingen, en PointCross Life Sciences hebben samen Clinical Data Automation as a Solution (CDAaaS) geïntroduceerd, aangestuurd door het Xbiom-platform van PointCross. Deze oplossing is ontworpen om de levenscyclus van klinische gegevens te verbeteren, van verzameling tot indiening, voor verbeteringen in efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Functionaliteit CDAaaS

De CDAaaS-oplossing  van Hexaware biedt de volgende belangrijkste functionaliteit

  • Geautomatiseerd databeheer: CDAaaS maakt gebruik van het Xbiom-platform om klinisch databeheer, -curatie en -standaardisatie te automatiseren, inclusief het genereren van regelgevend conforme, traceerbare SDTM, ADaM en TFL’s.
  • Geavanceerde automatisering: De oplossingsfuncties omvatten metadatarepositories (MDR) voor het automatiseren van standaarden, slimme transformatoren voor datacuratie, geïndexeerde repositories met AI-uitbreiding en ingebouwde biostatistische tools.
  • Patiëntinzichten: Ingebouwde visualisatie en configureerbare dashboards maken doorlopende, geïntegreerde patiëntdatastromen van eCRF en biomarkerdata van centrale laboratoria mogelijk voor snelle data-QC en assistentie aan medische monitoren bij het oplossen van query’s.
  • Kosten- en tijdsefficiëntie: CDAaaS helpt kosten en tijd te besparen om inconsistenties in de data, relevante bevindingen, verkennende analyses en EDC- en centrale laboratoriumquery’s voor reconciliatie te bekijken en te identificeren. 

Het marktbereik van Hexaware gecombineerd met de veelgebruikte Xbiom-technologie van PointCross is een oplossing voor BioPharma-, BioTech-bedrijven en regelgevende instanties die belast zijn met tijdgebonden databeoordeling. Met deze samenwerking anticiperen beide bedrijven op de behoefte aan kostenreductie en versnelde data-inzendingsprocessen in de klinische onderzoeksmarkt.

Srinivas Marimganti, hoofd Life Sciences & Healthcare, Hexaware Technologies, verklaarde: “Het verheugt ons met PointCross samen te werken, voor het leveren van CDAaaS aan ons brede doelgroep van farmaceutische klanten. Dit combineert Hexaware’s expertise in klinische oplossingen met het data-automatiseringsplatform van PointCross, tot een kant-en-klare oplossing die gericht is op het verbeteren van de nauwkeurigheid van data, naleving en operationele efficiëntie. Wij zijn verheugd om deze mogelijkheid naar de markt te brengen, gericht op het behalen van snellere en betrouwbaardere resultaten.”

“Door gebruik te maken van machine learning en automatisering, reduceren we de kosten en tijd die nodig zijn voor het beheer van klinische onderzoeksdata, terwijl we ons houden aan de regelgeving en nieuwe en uiteenlopende biomarkerdata naadloos integreren”, zegt Dr. Suresh Madhavan, CEO van PointCross Inc. 

PointCross, met het hoofdkantoor in de San Francisco Bay Area, is gespecialiseerd in Clinical Data Automation via het Xbiom-platform. Het bedrijf biedt uitgebreide oplossingen voor databeheer, curatie, standaardisatie en regelgevende indieningen. Ga voor meer informatie naar www.pointcross.com.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This