Altair breidt simulatiesoftware uit met AI en workflows 

31 mei 2023

Altair introduceert Simulation 2022.3. Deze versie van het portfolio aan simulatieprogramma’s verbetert het online samenwerken voor ontwerp- en engineeringteams met AI-functionaliteit en workflows die de efficiency helpen te verhogen.

Platform-gebaseerd samenwerken

Simulation 2022.3 breidt het Altair One innovatieplatform uit met functies die online samenwerken vereenvoudigen door datasilo’s en IT-beperkingen te elimineren. Maar ook met complete digitale workflows die Altair One en Altair HyperWorks naadloos met elkaar verbinden voor het bekijken en maken van modellen, traceren van data en eenvoudige toegang tot online (materiaal)bibliotheken. Eenvoudig en vanaf elke gewenste locatie toegankelijk via een ‘single sign-on’ autorisatie.

Simulatieworkflows verhogen efficiency

Simulation 2022.3 bevat ook nieuwe workflows en functies voor Altair HyperMesh, Altair Inspire, Altair SimLab en andere software. Gebruikers kunnen Inspire Fluids gebruiken om onderdelen en assemblagevormen te creëren, aan te passen en te wijzigen, die voldoen aan alle eisen van het hydraulische ontwerp. Tevens ondersteunt Inspire nu de Linux-gebruikersinterface en biedt het nieuwe functionaliteit voor het maken van geometrieën. Verbeteringen voor het elektronische systeemontwerp geven gebruikers de mogelijkheid om batterijmodulemodellering en thermische analyse van complexe elektronische systemen aanzienlijk efficiënter uit te voeren.

AI-ondersteunde simulaties

Tenslotte kunnen gebruikers met Simulation 2022.3 het besluitvormingsproces beter vastleggen voor verbeterde DOE-resultaten (design-of-experiments). Onderdeel- en elementeigenschappen kunnen variëren binnen een ontwerpverkenning en de uitgebreide integratie stelt gebruikers in staat koppelingen te maken tussen elk type variabelen en antwoorden te creëren vanuit externe bestandsformaten. Andere verbeteringen verhogen de efficiëntie van simuleren door automatisch modellen te upgraden met de variabelen van elke ontwerpverkenning.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This