Cyberstart is opgevat als een soort “start-to-run” voor bedrijven om stap voor stap hun cyber basics juist te krijgen.

31 mei 2023

Cyberstart (www.cyberstart.be), en is opgevat als een soort “start-to-run” voor bedrijven om stap voor stap hun cyber basics juist te krijgen, dit in alignering met de CCB Cyberfundamentals Basic controls, maar erg laagdrempelig uitgelegd en met tal van nudging technieken om mensen aan te zetten actie te nemen.

Als het gaat om cybersecurity is het nooit te vroeg om te leren. Vergroot je kennis over cyberveiligheid en bescherm jouw bedrijf en klanten tegen de gevaren van cyberaanvallen. 

Hoe cyberveilig is jouw bedrijf? Laat je kennis over cybersecurity groeien.

Waarom is cyberveiligheid zo belangrijk?
👉 uiteraard #risico management
👉 maar ook meer #vertrouwen uitstralen naar klanten
👉 je bedrijf #weerbaarheid geven tegen cybercriminelen
👉 en last but not least: toch wat #gemoedsrust

Bovendien is inzetten op #cyberveiligheid heel dringend, het is 2 voor 12. Vanaf 2025 treden een aantal Europese wetten en richtlijnen in werking voor cybersecurity, zoals #DORA#NIS2 en #CRA, en het rechtstreekse gevolg hiervan is dat een hele grote groep bedrijven vanaf 2025, en wellicht al vroeger, verplicht moeten nagaan hoe cyberveilig hun toeleveringsketen is.

Aankopers en risicomanagers zullen vanaf dan aan #benchmarking doen en een aanzienlijk gewicht in de beslissing om wel of niet met een leverancier te werken, toekennen aan hoe cyberveilig die leverancier is. M.a.w. of je bedrijf nu rechtstreeks in scope is van deze nieuwe wetten of niet, hoogst waarschijnlijk zijn jullie onrechtstreeks wél in scope. De klok tikt, 2025 komt snel, en het verhogen van je eigen cyberveiligheid neemt ook wel wat tijd omdat het een change proces is… ook gedragswijziging dus.

Industriepartnerschap lanceerde onlangs het #Cyberstart programma, een “start-to-run” voor de interne cyberveiligheid van bedrijven. Schrijf meteen in via de website https://www.cyberstart.be

Peter Witsenburg

Peter Witsenburg

Information Security Implementation Lead Manager/Auditor & Data Protection Trainer in how to become GDPR compliant

Pin It on Pinterest

Share This