Unloc en Verizon Business lanceren de 2025 Young Entrepreneurs Challenge

4 oktober 2024

Unloc en Verizon Business lanceren een Europese competitie voor jonge ondernemers, de Young Entrepreneurs Challenge, wat plaatsvindt in 2025. Deze wedstrijd richt zich op jonge talenten in heel Europa waarbij innovatieve bedrijfsideeën centraal staan. De winnaars van de Young Entrepreneurs Challenge ontvangen een bedrag van ruim 10.000 euro. Ook kunnen ze gebruik maken van een technologiepakket en advies van een mentor, ter bevordering van de lancering van hun onderneming. Daarnaast ontvangen ze een ticket voor de 2025 Global One Young World Top in München.

Unloc is in 2013 opgericht door de jonge leiders Hayden Taylor en Ben Dowling. De missie van de organisatie is om jonge mensen in staat te stellen om innovatieve changemakers te zijn die sterkere gemeenschappen en duurzame bedrijven willen opbouwen. Unloc richt zich op het ontwikkelen van de vaardigheden van jongeren, het vergroten van hun potentieel en het stimuleren van hun vastberadenheid om succes te behalen. Het bedrijf werkt aan het bereiken van haar missie door het leveren van inspirerende onderwijsprogramma’s, onder andere over (zelfstandig) ondernemerschap, in het Unloc-netwerk van meer dan 100 scholen en hogescholen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

De competitie voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud heeft als doel om de bedrijfsleiders van de toekomst aan te moedigen en aan te trekken tot de sector. Deelnemers dienen een bedrijfsplan voor een tech start-up aan te leveren.

“De Young Entrepreneurs Challenge zet jaarlijks getalenteerd jong talent vanuit Europa en het Verenigd Koninkrijk in de schijnwerpers”, zegt Sanjiv Gossain, General Manager en Head EMEA bij Verizon Business. “Het ondersteunen van deze opkomende ondernemers en hun ideeën aanmoedigen, is een privilege. Jonge ondernemers kampen vaak met uitdagingen op het gebied van financiering en mentorschap. Hen helpen bij het uitvoeren van hun ideeën in de praktijk, vinden wij als bedrijf daarom extra belangrijk.”

“We bevinden ons in een wereld waarin technologische ideeën een katalysator vormen voor het aanpakken en oplossen van de meest complexe uitdagingen”, zegt Hayden Taylor, Co-Founder and Chief Executive of Unloc. “Denk hierbij aan duurzaamheid, klimaatverandering en gezondheid. Investeren in de volgende generatie leiders en hun ideeën is fundamenteel bij het aanpakken van deze uitdagingen.”

Taylor vervolgt: “We zijn ieder jaar onder de indruk van de zakelijke mentaliteit van jonge ondernemers. De vooruitgang van opkomende technologieën maakt de competitie keer op keer uniek. We zijn erg benieuwd naar de ideeën die de deelnemers insturen voor de 2025 Young Entrepreneurs Challenge. Zo maakte de winnaar van 2024, Ethan Waisberg, indruk op de juryleden met zijn applicatie AngioGenius. Dit is een app waarmee iedereen thuis een foto van zijn oog kan maken, wat helpt bij het detecteren en controleren van de ontwikkeling van oogziekten. Zijn onderzoekswerk met NASA-astronauten en de integratie van generatieve AI in de app was indrukwekkend. Het winnen van de 2024 competitie stelt Waisberg in staat om klinische proeven uit te voeren die bijdragen aan het verminderen van blindheid wereldwijd. We kijken uit naar de innovaties die de jonge changemakers dit jaar voor ogen hebben.”

Aanmelden voor de competitie kan door het insturen van een 60-90 secondenlange video en het invullen van een online aanmeldingsformulier met een beschrijving van het bedrijfsplan. Inzendingen worden beoordeeld op haalbaarheid, technologische innovatie en duurzaamheid.

In maart 2025 nemen de finalisten het tegen elkaar op tijdens de grote finale. Hierbij presenteren ze hun bedrijfsconcept live aan een panel van juryleden en genodigden uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Aanmelden kan tot en met 16 januari via www.youngentrepreneurschallenge.com.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This