Dassault Systèmes ondertekent AI-pact

27 september 2024

Dassault Systèmes heeft het AI Pact van de Europese Commissie ondertekend, een initiatief om best practices vast te stellen en de risico’s van kunstmatige intelligentie in Europa te beperken. Dit pact helpt de industrie waarde te creëren binnen de richtlijnen van de EU. Met deze ondertekening benadrukt Dassault Systèmes zijn toewijding aan innovatie en ethisch AI-gebruik, in lijn met de Europese AI Act. 

De Europese Commissie heeft het AI Pact gelanceerd om organisaties te ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van maatregelen die nodig zijn onder de AI Act, die op 1 augustus 2024 van kracht werd. Deze wetgeving bevordert transparant en gereguleerd gebruik van AI, vooral bij toepassingen met een hoog risico die de veiligheid en rechten van burgers kunnen beïnvloeden.

Concrete acties

Bedrijven die het AI Pact ondertekenen, verplichten zich tot concrete acties. Dit omvat het ontwikkelen van een governance-strategie voor AI-gebruik, het in kaart brengen van betrouwbare AI-systemen die worden ingezet in risicovolle sectoren, en het trainen van medewerkers in verantwoord AI-gebruik. 

“Al 40 jaar werken we samen met onze klanten om een wetenschappelijke weergave van de wereld te creëren. Dat doen we door AI, modellering en simulatie te combineren in virtual-twinervaringen. Dit heeft geleid tot belangrijke vooruitgang in duurzame industriële innovatie, terwijl we de belangrijkste concurrentietroef van onze klanten beschermen: hun intellectueel eigendom (IP)”, aldus Pascal Daloz, CEO van Dassault Systèmes.

Drijvende kracht

“Met onze toetreding tot het AI Pact beloven we een leidende rol te spelen in het verantwoord gebruik van AI om innovatieve kansen te creëren in de generatieve economie. Als betrouwbare partner van gelijkgestemde bedrijven zetten we ons in om ervoor te zorgen dat AI in Europa ten goede komt aan burgers, patiënten en consumenten.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This