Webfleet introduceert nieuwe AI-assistent die wagenparkbeheerders helpt efficiënter om te gaan met vlootgegevens

18 september 2024

Webfleet presenteert haar nieuwe AI Assistant op IAA Transportation 2024. De tool maakt gebruik van GenAI-technologie en vereenvoudigt vlootbeheer door wagenparkbeheerders in staat te stellen intuïtief en eenvoudig met hun vlootgegevens te werken. 

“We zijn blij dat we vandaag op IAA TRANSPORTATION 2024 de eerste demo van de Webfleet AI Assistant kunnen laten zien, die een game changer gaat zijn voor wagenparkbeheer”, zegt Raghunath Banerjee, Vice President of Data Solutions bij Bridgestone Mobility Solutions. “Nu wagenparkvoertuigen en -activa steeds meer verbonden data creëren, is het onze taak om op een eenvoudige en snelle manier bruikbare inzichten te bieden aan beslissingnemers in het wagenpark. Onze nieuwe AI Assistant doet dat met de eenvoud van een intuïtieve AI: door directe interactie met hun gegevens en het stellen van vragen kunnen wagenparkklanten sneller en met meer duidelijkheid datagestuurde acties ondernemen om hun activiteiten te verbeteren.”

De Webfleet AI Assistant wordt geïntroduceerd als een bètaproject in samenwerking met klanten om de oplossing verder te ontwikkelen. Het bètaproject zal zich eerst richten op de Webfleet OptiDrive-oplossing om Webfleet-klanten feedback te geven op basis van precieze antwoorden op uitdagingen op het gebied van rijgedrag. 

De AI-tool levert realtime en historische gegevens over belangrijke prestatie-indicatoren van het wagenpark, waaronder brandstof- en energieverbruik en rijgebeurtenissen zoals stationair draaien, te hard rijden en hard remmen. Wagenparkbeheerders kunnen vragen intypen zoals ‘Geef me de statistieken van alle rijtijd en het totaal aantal kilometers voor mijn chauffeurs, samengevoegd voor de afgelopen vijf maanden’ of ‘Wat is de trend van het brandstofverbruik over de afgelopen drie maanden?’ en krijgen binnen enkele seconden nauwkeurige overzichten. Ze hebben ook toegang tot vooraf gedefinieerde prompts en voorgestelde vervolgvragen.

Met databeveiliging als hoogste prioriteit is de Webfleet fleet management software ISO 27001 gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste industrienorm voor databeveiliging, -kwaliteit en -beschikbaarheid. De gegevens van de Webfleet AI Assistant op OptiDrive worden bewaard binnen de Webfleet-omgeving om gevoelige vlootgegevens te beschermen.

De Webfleet AI Assistant is voor geselecteerde Webfleet-klanten beschikbaar voor testgebruik. Bezoekers van IAA TRANSPORTATION kunnen de eerste demo van de AI Assistant zien op de stand van Bridgestone Fleet Care in hal 12, #C54. 

Meer informatie over de Webfleet AI Assistant is hier te vinden.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This