SITA lanceert extra bescherming voor communicatienetwerken in de luchtvaartsector

16 september 2024

SITA, aanbieder van technologie voor de luchtvaartsector, heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe oplossing voor cybersecurity: SITA Managed NAC (Network Access Control). Deze oplossing is ontworpen om de kritieke infrastructuur van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen te beschermen. Het wil tevens antwoord bieden op de groeiende vraag naar veilige en betrouwbare toegang voor eindgebruikers en activa.

Met de toenemende dreigingen voor digitale infrastructuren, vooral in complexe omgevingen zoals luchthavens, maar denk ook aan datacenters van vliegvelden en airlines, wil SITA Managed NAC extra bescherming bieden voor communicatie via Local Area Networks (LAN) en Wireless LAN. Dit gebeurt door extra lagen van identificatiecontroles en netwerksegmentatie toe te voegen. Op deze manier voldoen luchthavens en luchtvaartmaatschappijen aan de industrienormen voor beveiliging, terwijl de operationele efficiëntie behouden blijft en passagierssystemen worden beschermd.

Martin Smillie, SITA’s Senior Vice President voor Communicatie en Gegevensuitwisseling (CDE), verklaarde: “De vraag naar veilige en betrouwbare netwerktoegangscontrole is groter dan ooit, vooral op luchthavens waar het scheiden van verkeer en apparaten cruciaal is in verschillende delen van de infrastructuur en beveiligingszones. Naarmate de externe dreigingen voor digitale infrastructuren toenemen, zal deze oplossing ervoor zorgen dat essentiële communicatiesystemen voorop blijven lopen, met ingebouwde beveiligingsmaatregelen bij toegangspunten en switches. SITA Managed NAC biedt volledige zichtbaarheid en controle over communicatienetwerken, zodat klanten kunnen monitoren wie toegang heeft, wanneer en waarvandaan.”

SITA Managed NAC sluit aan bij de strikte cybersecurity-aanbevelingen van autoriteiten zoals de Amerikaanse Transportation Security Agency (TSA) en de Airports Council International (ACI). De oplossing biedt gedetailleerde controle over netwerktoegang, uitgebreide logboekmogelijkheden en de mogelijkheid om niet-conforme apparaten in quarantaine te plaatsen. Dit helpt luchthavens en luchtvaartmaatschappijen om hun cyberbeveiliging te versterken en te voldoen aan regelgeving.

De oplossing is ontworpen om naadloos te integreren met het bestaande SITA Campus Network-product en verbetert het netwerkbeheer door op identiteit gebaseerde toegangscontrole en beleidsuitvoering te bieden. Dit is gebaseerd op het toonaangevende Identity Services Engine (ISE)-platform van Cisco. Door gebruik te maken van een Zero Trust-beveiligingsmodel wordt elke toegangsaanvraag geverifieerd, geautoriseerd en continu gevalideerd, wat ervoor zorgt dat alleen geverifieerde gebruikers en apparaten verbinding kunnen maken met het netwerk. Dit vermindert aanzienlijk het risico op ongeautoriseerde toegang en mogelijke inbreuken.

Met deze nieuwe oplossing biedt SITA luchthavens en luchtvaartmaatschappijen de essentiële middelen om de beveiliging van hun digitale infrastructuur te verbeteren en ervoor te zorgen dat hun netwerken voldoen aan de strengste beveiligingsnormen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This