Winnaars 2024 Altair Enlighten Awards bekendgemaakt

13 augustus 2024

Altair heeft de winnaars van de 2024 Altair Enlighten Award bekendgemaakt. Deze zijn toegekend voor innovaties op het gebied van duurzaamheid en lichtgewicht ontwerpen in de automobielindustrie, in samenwerking met het Center for Automotive Research(CAR). Alle winnaars zijn er op een onderscheidende wijze in geslaagd om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, het water- en energieverbruik te reduceren en hergebruik van materialen te stimuleren.

Winnaars

  • Duurzaam product: DuPont – BETAMATE broad bake adhesive technology
  • Duurzaam proces: BMW M GmbH, AMC GmbH, Bcomp Ltd., Gradel Lightweight Sàrl en Lasso Ingenieurgesellschaft – BMW M Visionary Materials Seat
  • Lichtgewicht: Syensqo en General Motors – High-Performance Thermoplastic Battery Module Structure
  • Technologie: CompositeEdge GmbH – Next-Gen Sustainable High-Performance Structures
  • Toekomst van lichtgewicht: WEAV3D, Braskem en Clemson Composites Center – Cost-Effective Lightweight Vehicle Body Structures
  • Toepassing AI: Dow Inc. – Sustainable SPECFLEX Polyurethane Solutions

Behalve de hierboven vermelde winnaars is er in elke categorie nog een runner-up geselecteerd. De afgelopen 12 jaar is Altair’s Enlighten Award een begeerde prijs geworden voor innovatieve bedrijven in de automobielindustrie. 

Omdat de wereld veiligere, efficiëntere en innovatievere producten en processen eist, helpt Altair haar klanten om ontwerpen en besluitvorming te transformeren met AI-gestuurde engineering en high-performance computing, tijdens de hele levenscyclus van producten. Daarmee draagt het bedrijf bij aan het verminderen van de milieu-impact van producten en diensten in een groot aantal markten wereldwijd. De softwaretechnologie en adviesdiensten van Altair vormen in essentie de kern voor het ontwerpen van een gezondere en duurzamere toekomst voor de mensheid. 

Meer informatie hierover is te lezen op: https://altair.com/sustainability.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This