Dassault Systèmes toont solide groei tweede kwartaal 2024

25 juli 2024

3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het tweede kwartaal van 2024, dat eindigde op 30 juni 2024. De totale omzet groeide dit kwartaal met 4% naar 1,5 miljard euro. De omzet uit software steeg met 3% naar 1,35 miljard euro. Abonnementen- en ondersteuningsinkomsten groeiden met 4%, terwijl licentie-inkomsten met 1% daalden naar 272 miljoen euro. Inkomsten uit diensten stegen in het kwartaal met 6% naar 149 miljoen euro.

Pascal Daloz, CEO van Dassault Systèmes, verklaarde: “Ondanks de kortetermijnvolatiliteit in klantbeslissingen blijft de vraag naar 3DEXPERIENCE-oplossingen sterk. Klanten zoals Mahindra & Mahindra kiezen voor 3DEXPERIENCE in de cloud om zich te onderscheiden in de markt en hun klantrelaties te versterken. Ons platform is relevanter dan ooit. Dat blijkt uit de successen die we dit kwartaal hebben behaald, waaronder uitbreidingen en significante win-backs.”

Solide fundamenten

“Onze fundamenten zijn solide: we hebben een robuuste pijplijn voor de tweede helft van het jaar en verwachten de meerderheid van de uitgestelde deals af te sluiten. De volwassenheid van de kansen verbetert daarbij naarmate het jaar vordert. Op lange termijn zijn we goed gepositioneerd om duurzame dubbele cijfergroei in de winst per aandeel te leveren.”

Rouven Bergmann, CFO van Dassault Systèmes, merkte op: “Zoals aangegeven tijdens onze voorlopige aankondiging, zagen we een toegenomen voorzichtigheid bij klantondertekeningen in de laatste weken van juni, wat een complex geopolitiek klimaat weerspiegelt. Voor de eerste zes maanden van 2024 steeg de totale omzet en software-omzet met 5%, met een sterke operationele marge die bijdroeg aan een groei van de winst per aandeel met 10%. Ondanks deze uitdagingen blijven we gefocust op operationele efficiëntie en blijven we investeren voor duurzame groei.” 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This