Cloudera EVOLVE24 over hoe betrouwbare data zakelijke AI-toepassingen gaat voeden

11 juli 2024

Cloudera gaat vanaf augustus wereldwijd zeven conferenties organiseren over data en AI. Deze EVOLVE24-events hebben als doel de kracht van een hybride data lakehouse en zakelijke AI-toepassingen naar klanten en partners te brengen en strategieën te delen om datagestuurde inzichten en de productiviteit te verbeteren in dit tijdperk van generatieve AI.

Via breakout-sessies, keynote speakers en diverse workshops ontdekken de EVOLVE24-deelnemers de waarde van een moderne data-architectuur, de voordelen van een echte hybride cloud en hoe deze de AI van organisaties kan versnellen. De zeven EVOLVE24-events worden gesponsord door IBM, Amazon Web Services (AWS) en Red Hat en omvatten ook klantsessies gericht op de uitdagingen en bottlenecks bij het toepassen van zakelijke AI, de voordelen van hybride databeheer en de status van data-infrastructuren.

Er is tevens een expositieruimte waar enkele van de meest innovatieve oplossingen voor schaalbaar en veilig databeheer worden getoond, die alle sectoren helpen bedrijfskritische AI-toepassingen aan te sturen en grootschalige realtime analyses uit te voeren. Op elk event is ook een keynote-toespraak van Chad Foster, de bekende manager, internationale keynote-spreker en auteur van Blind Ambition, over de inzichten die hij verwierf nadat hij op 21-jarige leeftijd blind werd. Verder geeft R ‘Ray’ Wang, oprichter, voorzitter en hoofdanalist van Constellation Research, een keynote over de toekomst van data, analytics en generatieve AI.

Tijdens EVOLVE24 worden tevens de winnaars van de Data Impact Awards van Cloudera bekendgemaakt. Deze awards belonen onderscheidende datagestuurde projecten die een substantiële zakelijke impact hebben gehad binnen hun organisaties, in verschillende sectoren en de volgende categorieën:

 • AI-versnelling – Bedrijven die een innovatieve zakelijke impact maken met behulp van Cloudera voor betrouwbare data die AI, Machine Learning, grote taalmodellen en meer aandrijven.
 • Cloud (Native) Innovation – Organisaties die gebruik maken van cloud-native architecturen voor innovatieve data, analyses en AI, met behulp van een of meer publieke clouds (AWS, Azure, GCP) en/of private, on-premise infrastructuur.
 • Moderne architecturen – Organisaties die uitblinken in het ontwerpen en implementeren van innovatieve data-architecturen die de volledige datalevenscyclus effectief ondersteunen, vanaf het verzamelen tot en met de  analyse.
 • Leiderschap en transformatie – Teams en/of datamanagers die transformatie stimuleren met behulp van Cloudera en programma’s die bedrijfsbrede impact, datageletterdheid, transparante besluitvorming en tools bevorderen die werknemers in staat stellen data effectief te gebruiken.
 • Mens en Maatschappij – Erkenning van bredere implicaties van data, met initiatieven die verder reiken dan organisatorische muren en financiële impact. Of het nu gaat om betrokkenheid bij de gemeenschap, ecologische duurzaamheid of initiatieven op het gebied van de volksgezondheid, ze benadrukken de positieve invloed van data op de wereld als geheel.

De zeven EVOLVE24-events vinden op de onderstaande data en locaties plaats:

 • Singapore, 6 – 7 augustus
 • Dubai, 11 – 12 september
 • São Paulo, 2 – 3 oktober
 • New York, 9 – 10 oktober
 • Milaan, 23 oktober
 • Parijs, 14 november
 • Madrid, 10 december

“EVOLVE24 behoort tot ‘s werelds meest uitgebreide data- en AI-events, die organisaties praktische training en één-op-één toegang biedt met Cloudera-experts”, zegt Cloudera CEO Charles Sansbury. “Door van EVOLVE24 een meerdaagse, mondiale conferentie in meerdere steden te maken, brengt Cloudera de kracht van ons platform en onze gemeenschap direct naar onze klanten over de hele wereld. Het is een unieke kans om samen te werken en te netwerken met toonaangevende experts op het gebied van databeheer, -analyse en AI.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This