Altair heeft Metrics Design Automation overgenomen voor de halfgeleidermarkt

11 juli 2024

Altair heeft het Canadese softwarebedrijf Metrics Design Automation overgenomen. Dit bedrijf levert simulatie-as-a-service voor het simuleren van de elektronische functies en ontwerpverificatie van halfgeleiders. De DSim simulatiesoftware van Metrics gecombineerd met Altair’s Silicon Debug Tools, levert een geavanceerde simulatieomgeving op, met ‘best-in-class’ simulatie- en debug-functionaliteit voor de halfgeleidermarkt. Dit cloudgebaseerde aanbod heeft de potentie om de markt te transformeren door hoogwaardige ontwerptools zowel betaalbaarder als toegankelijker te maken voor bedrijven die hun simulaties willen opschalen om de ontwerpcycli te versnellen.

Kosten en tijd besparen voor ontwerpverificatie 

Tegenwoordig brengt de ontwerpverificatie van geïntegreerde schakelingen (IC) hoge kosten met zich mee omdat er soms honderden of zelfs duizenden licenties nodig zijn om chipsimulaties uit te voeren. Tevens draaien deze tools meestal op desktopcomputers en zijn ze niet cloud-native of cloud-enabled. 

De oplossing van Altair en Metrics biedt de flexibiliteit om als desktop-app, op de eigen servers of in de cloud te draaien en kan zeer grote regressies uitvoeren, waarbij men alleen betaalt voor het daadwerkelijk gebruik. Het ondersteunt System Verilog en VHDL RTL voor digitale circuits gericht op applicatiespecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s) en field programmable gate arrays (FPGA’s). Hierdoor zijn simulaties gelijktijdig en grootschalig uit te voeren, waardoor zowel veel tijd als kosten uit de traditionele ontwerpcyclus worden gehaald.

Cloudinnovatie-gateway van Altair

DSim komt beschikbaar via Altair One, de cloudinnovatiegateway van Altair, waar het tevens voor gebruik op een desktop te downloaden zal zijn. Of het nu in de cloud, op eigen servers of op de desktop draait, DSim is uitgerust en geoptimaliseerd voor snelheid, capaciteit en nauwkeurigheid. Het biedt bedrijven in de halfgeleider-, automobiel-, ruimtevaart- en defensiesector innovatieve digitale simulatie-, visualisatie- en circuitdebug-technologie van Altair. Met als voordeel dat ze ontwerpproblemen snel kunnen opsporen en de meest complexe apparaten eerder en met een grotere mate van vertrouwen in productie kunnen nemen.

“Door onze best-in-class software te combineren met de cloudgebaseerde simulatie-as-a-service van Metrics, kunnen we onze EDA- en halfgeleiderklanten baanbrekende technologie leveren”, zegt James R. Scapa, Altair’s oprichter en CEO. “Altair is uniek in het vermogen om simulaties te combineren met onderscheidende technologie voor workload- en workflowoptimalisatie. Daarmee zijn we de beste partner voor bedrijven die innovatieve tools en modellen voor het leveren van resources omarmen in deze zeer gespecialiseerde industrie, waar veel op het spel staat. Klanten hebben nu meer keuze in ontwerpverificatie.”

“We zijn er trots op dat we als eerste op de markt zijn met ons innovatieve ontwerpverificatie en bedrijfsmodel voor de halfgeleiderindustrie”, aldus Joe Costello, executive chairman van Metrics. “Door ons aan te sluiten bij Altair kunnen we groeien en een alternatieve optie bieden, of het nu op de desktop, op eigen servers of in de cloud is. Voor alle engineers die een flexibele, moderne, nauwkeurige en snelle oplossing zoeken voor ontwerpverificatie die echt schaalbaar is.”

Metrics wordt geleid door Joe Costello. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne EDA-industrie toen hij president werd van Cadence Design Systems en de jaaromzet naar ruim $ 1 miljard opvoerde, het eerste EDA-bedrijf dat deze mijlpaal bereikte. In 2004 ontving hij de Phil Kaufman Award van de Electronic System Design Alliance als erkenning voor zijn zakelijke bijdragen die hebben geleid tot de groei van de EDA-industrie.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This