Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

4 juli 2024

Jarviss, de Belgische netwerk -en cybersecurityspecialist met hoofdkantoor in Lochristi, breidt uit naar Nederland. Het bedrijf opent een Nederlandse tak onder leiding van Sander Groot, die de rol van Managing Director opneemt voor Jarviss Nederland. In België beschikt Jarviss intussen over een sterke klantenbasis met dank aan een unieke managed service model in combinatie met een zeer persoonlijke aanpak. Die succesformule wil het bedrijf nu ook naar de Nederlandse markt vertalen.

Jo Vander Schueren

Sinds de oprichting van Jarviss in 2020 is het bedrijf in België uitgegroeid tot een solide speler met zo’n dertig medewerkers en een jaarlijkse omzet van +tien miljoen euro. Genoemd naar JARVIS, de butler uit de Marvel-reeks die evolueert naar een persoonlijke AI Assistant, is het bedrijf vandaag relevanter dan ooit. Evoluties zoals industrie4.0, Cloud en allerlei workflow digitaliseringen zorgt er voor dat organisaties nog meer afhankelijk worden van hun digitaal platform, echter, de schaarste aan kennis en resources maakt de uitdaging hierrond des te groter. Met de inzet van de juiste AI gedreven technologie in combinatie met automatisatie ondersteunt Jarviss zijn klanten om deze uitdaging het hoofd te bieden. Niet alleen in België, maar ook in het buitenland liggen voor Jarviss nog veel opportuniteiten om deze dynamische markt te bedienen.

Snelle, schaalbare en geautomatiseerde oplossing

In België werkt Jarviss intussen samen met meer dan 50 klanten, waaronder verschillende ziekenhuizen, universiteiten en overheidsinstanties, naast organisaties uit de chemie-, transport- en productiesector. Het bedrijf wil een lokaal alternatief zijn met toegewijde oplossingen voor de middenmarkt. Terwijl iedereen vandaag in staat moet zijn om incidenten te detecteren, neemt deze vereiste onder impuls van de wetgeving alleen maar toe. Een klassieke oplossing bestaat uit het installeren van een SIEM, waarna een SOC incidenten controleert en aan de klant doorgeeft. Alleen is zo’n SIEM erg duur en complex om te onderhouden. Bovendien kan enkel de eindklant businessbeslissingen nemen en blijft het dus noodzakelijk om hier veel tijd in te investeren.

“Met Jarviss hebben we een geautomatiseerd SOC gebouwd op basis van automatisatie, AI en API-integratie”, zegt Jo Vander Schueren, Managing Director en één van de vier oprichters van Jarviss. “Met behulp van technologie van marktleidende vendoren bouwen we een detectielaag die grote volumes data analyseert. Wat ons uniek maakt is dat we een SOAR (Security Orchestration Automation & Response) tool bij onze klanten zetten, van waaruit we een API-integratie aanleggen met alles wat relevant is – van firewall en EDR tot Active Directory en Threat intelligence platformen. Zodra een incident binnenkomt, kunnen we in enkele minuten tijd een analyse uitvoeren en een rapport opstellen dat het incident met contextuele informatie verrijkt.”

Dankzij de hoge graad van automatisering werkt deze Jarviss ManagedXDR service veel sneller dan een fysieke SOC-analist. Bovendien is ook de remediëring na een incident geautomatiseerd. “Stel dat er iets aan de firewall moet worden aangepast, dan wil je niet dat iedereen zomaar kan inloggen en wijzigingen uitvoeren. De persoon die het rapport ontvangt, moet dankzij Jarviss enkel de beslissing nemen om de voorgestelde aanpassing door te voeren, zonder in te loggen in het systeem”, legt Vander Schueren uit. “Klanten hoeven dus geen securityspecialist te zijn, maar moeten enkel een businessbeslissing kunnen nemen.”

Uitbreiding naar Nederland

Na de Belgische wil Jarviss de komende maanden en jaren ook de Nederlandse markt veroveren. Daarvoor rekent het op de ervaring van Sander Groot, die enkele maanden geleden na 22 jaar een punt zette achter zijn carrière bij Juniper Networks. Als Managing Director van Jarviss Nederland gaat hij in eerste instantie een team uitbouwen en doorzetten wat de afgelopen jaren in België met succes is opgebouwd. In de komende twee jaar moet hij ervoor zorgen dat de Nederlandse tak van Jarviss winstgevend is en autonoom kan draaien.

“Ik kijk ernaar uit om met een ambitieus plan en de unieke oplossing van Jarviss in Nederland aan de slag te gaan”, zegt Sander Groot. “Hoewel het de bedoeling is om snel een eigen team uit te bouwen, zullen we natuurlijk ook op de expertise vanuit België kunnen rekenen. Healthcare zal een van onze eerste speerpunten zijn. Daarnaast willen we vanaf een blanco blad starten en ons Managed XDR-verhaal met een vendor-agnostische aanpak overal gaan vertellen. Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik hoe we met partners kunnen samenwerken. Samen met vendoren willen we bij de klanten vertrouwen kweken, zodat ze beseffen dat ze altijd goed bediend worden.”

In een latere fase wil Jarviss nog meer internationale markten verkennen. “We hebben gekozen om in Nederland te beginnen, omdat we van die markt al kennis hebben”, zegt Vander Schueren. “Voor we beslissen om in een ander land te lanceren, willen we eerst zeker zijn dat we de juiste mensen kunnen vinden. Met de ervaring van Sander is dat in Nederland alvast geen probleem. De komende jaren gaan we zeker nog andere markten toevoegen, maar eerst gaat onze aandacht volledig naar Nederland en willen we ervoor zorgen dat Jarviss daar een sterke speler kan worden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This