Eurofiber: Sterke groei doorgezet in 2023, omzet stijgt met 14% naar 279 miljoen

21 juni 2024

Eurofiber Groep heeft in 2023 een omzet van 279 miljoen euro gerealiseerd, een stijging van 14% ten opzichte van 2022 (245 miljoen). Deze groei is gerealiseerd over de verschillende markten waarin de groep actief is.

In 2023 heeft Eurofiber zijn glasvezelnetwerk nog sneller uitgerold dan ooit voorheen. Dat blijkt onder andere uit de 134 miljoen aan investeringsuitgaven in verband met het glasvezelnetwerk, waarvan 85% rechtstreeks gebaseerd is op opdrachten van nieuwe en bestaande klanten.

Hoogtepunten uit 2023

Op de luchthavens van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam-The Hague, Maastricht, Eelde en Lelystad heeft Eurofiber het nieuwe digitale netwerk afgerond van LVNL, de luchtverkeersleidingsorganisatie in Nederland. Via de nieuwe glasvezelinfrastructuur wordt het luchtverkeer op verschillende luchthavens afgehandeld en nauwlettend in de gaten gehouden vanaf de hoofdvestiging van LVNL op Schiphol: infrastructuur op zijn meest vitaal.

Eurofiber nam ook Appliwave en Avelia over. Voortbordurend op eerdere overnames heeft Eurofiber zijn positie op de Franse markt verder uitgebouwd.

Eurofiber Cloud Infra heeft in opdracht van PinkRoccade Nederland een nieuwe Private Cloud omgeving gerealiseerd ten behoeve van het iBurgerzaken applicatielandschap, die door gemeentes wordt ingezet voor dienstverlening aan lokale burgers.

In oktober 2023 werden de CO2-reductie doelstellingen van Eurofiber goedgekeurd door SBTi. De wetenschappelijk bepaalde doelstellingen van de SBTi (de Science Based Targets initiative) verplichten Eurofiber om de absolute uitstoot van broeikasgassen in Scope 1 en 2 met 90% te verminderen in 2030, en onze Scope 3 uitstoot met 30% te verlagen ten opzichte van referentiejaar 2021.

Eurofiber en Colt Technologies hebben een strategisch partnerschap aangekondigd. De nieuwe samenwerking is de volgende stap in het formaliseren en uitbreiden van de bestaande band tussen beide bedrijven. Het versterkt hun gezamenlijke vermogen om klanten te ondersteunen met de flexibiliteit die ze nodig hebben om te gedijen in de huidige digitale economie.

2024

In februari, tijdens het Mobile World Congres 2024 in Barcelona, maken Eurofiber en Nokia hun samenwerking bekend voor het leveren van Mobile Private Network (MPN) diensten in Nederland. Hiermee breidt Eurofiber zijn digitale open infrastructuur – via het eigen vaste glasvezelnetwerk – uit met private mobiele diensten. Dankzij deze nieuwe dienst kunnen bedrijven en instellingen nog efficiënter werken. MPN – ook wel ‘Private 5G’ genoemd – biedt een ultra-secure netwerk met een eigen afgeschermde frequentie.

De joint venture Vattenfall Eurofiber wordt 100% dochter van Eurofiber, nu alle aandelen van Vattenfall Wärme Berlin AG zijn overgenomen door Eurofiber. Onder de naam Eurofiber Berlin gaat deze dochteronderneming aan de slag om minimaal 500.000 huishoudens en bedrijven in de Duitse hoofdstad aan te sluiten op het supersnelle glasvezelnetwerk.

Als consortiumpartners zijn Eurofiber en partner Q*bird erin geslaagd om als eerste ter wereld een schaalbare quantum-internetverbinding te bouwen in de Rotterdamse haven. Een proefopstelling heeft aangetoond dat quantumtechnologie gebruikt kan worden om kwetsbare gegevens te beschermen tegen ongeoorloofd toegang. In de toekomst zou dit nieuwe communicatiesysteem verhoogde veiligheid kunnen bieden aan de vele duizenden zeeschepen die elk jaar de Rotterdamse haven aandoen, en daarnaast ook het daaruit voortvloeiend economisch verkeer beter beveiligen tegen opkomende (quantum) cyberdreigingen.

Volgens de laatste duurzaamheidsrating van EcoVadis in mei 2024 heeft Eurofiber Nederland de hoogst haalbare status behaald: Platinum. Met deze platinum-positie behoort Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd tot de top 1% best presterende bedrijven van in totaal 130.000 beoordeelde bedrijven.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This