Dell lanceert uitgebreid gamma Copilot AI-pc’s

24 mei 2024

Nieuwe AI-ervaringen bieden potentieel voor meer productiviteit en efficiëntie. Dell Technologies zet daarom steeds meer in op AI-toestellen en infrastructuuroplossingen. In het kader hiervan breidt het bedrijf zijn portfolio AI-pc’s -en workstations verder uit met een toonaangevend aantal Copilot-pc’s, aangedreven door Qualcomm Snapdragon X Elite en Snapdragon Plus. Deze gloednieuwe toestellen transformeren je AI-ervaring op pc met uitzonderlijke prestaties, langere batterijduur, meer productiviteit en krachtige security.

De vijf laptops – XPS 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 14, Latitude 7455 en Latitude 5455 – bieden extreme snelheid en AI-prestaties die de gebruikservaring te verbeteren en taken vereenvoudigen. Dat is belangrijk voor professionals die meer tijd willen besteden aan strategisch werk en minder aan saaie taken, maar ook voor studenten die zich op hun studies willen toeleggen zonder vast te roesten aan een bureau.

Aangezien de verwerking van AI lokaal gebeurt via de op maat geïntegreerde Qualcomm Oryon CPU, GPU en neurale verwerkingsunit (NPU), bieden de nieuwe AI-pc’s van Dell volgende features:

 • Baanbrekende batterijduur waarmee je zorgeloos kunt zoeken, creëren en communiceren
 • Prestaties met 45 biljoen operaties per seconde op de NPU, waardoor AI-taken veel efficiënter draaien
 • Directe resultaten bij het zoeken naar eigen content met behulp van Copilot op het toestel. Connectie met het internet of de cloud is niet langer essentieel, waardoor taken op je pc om het even waar toegankelijker en veiliger worden

Meer creativiteit

De XPS 13 is de eerste XPS-laptop die beschikt over Copilot+, aangedreven door Snapdragon X Elite. De iconische laptop biedt krachtige, geïntegreerde AI die geavanceerde responsiviteit en een ongeëvenaarde snelheid levert voor veeleisende workloads. Zo komt er meer tijd vrij voor creatief werk. XPS 13 is de dunste en lichtste XPS, en met een batterijduur tot 27 uur is de laptop geschikt voor dagelijkse productiviteit en contentcreatie.

Gebruikers kunnen daarnaast ook kiezen uit twee nieuwe Inspiron AI-laptops die eveneens over een uitzonderlijke batterijduur beschikken. Zowel de Inspiron 14 Plus (beschikbaar in ice blue) en Inspiron 14 (beschikbaar in titan grey) zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium met lage uitstoot, en zijn energiezuinig met een EPEAT Gold-classificatie:

 • Inspiron 14 Plus beschikt over het Snapdragon X Plus-platform en biedt snellere en efficiëntere ervaringen met tot 15 uur batterijduur. Het apparaat zorgt voor betere video- en audioprestaties dankzij quad speakers en een QHD+ display met 400nit helderheid.
 • Inspiron 14 wordt aangedreven door Snapdragon X Plus en biedt een gebruiksvriendelijk platform met features zoals spraakcontrole en een mechanisch privacyluik voor extra beveiliging.

Ongeziene productiviteit voor professionals

De nieuwe Latitude AI-laptops met Copilot+, aangedreven door Qualcomm Snapdragon X Elite 12-core en Snapdragon Plus 10-core processors, leveren baanbrekende prestaties en batterijduur voor hedendaagse professionals. Met deze toestellen kom je efficiënt de dag door zonder dat de batterij moet opladen. Zo blijf je productief, waar je ook werkt:

 • De Latitude 7455 is een premium AI-laptop met tot 21 uur batterijduur, een schitterende 14-inch QHD touch display, quad speakers met AI-ruisonderdrukking, Qualcomm® FastConnect Wi-Fi 7 en optionele 5G voor meer connectiviteit en samenwerking. Het is de dunste Latitude-laptop ooit, waardoor het toestel een mobiele oplossing biedt voor gebruikers die zowel aan hun bureau als onderweg productief moeten zijn. Het chassis dat volledig uit aluminium bestaat, is gebouwd in combinatie met gerecycleerd aluminium met lage uitstoot.
 • De Latitude 5455 biedt prestaties in een mainstream AI-laptop voor zakelijk gebruik met een 16:10 FHD+ beeldscherm en dubbele luidsprekers. Meerdere lagen hardware en firmware security features beschermen de computers, van strenge controles in de supply chain tot diepgaande verdediging op BIOS-niveau.
 • De nieuwe Dell implementatieservices voor Microsoft Copilot-oplossingen zorgen ervoor dat de volledige organisatie snel op een efficiëntere manier kan werken, door de risico’s te beperken en de juiste gebruikers voor te bereiden om Copilot-technologie te omarmen.

Nieuwe AI-ervaringen betekenen meer tijd in een dag

De Copilot-pc’s van Dell brengen productiviteit, creativiteit en communicatie naar een hoger niveau. De AI-ervaringen, ondersteund door Snapdragon X Series-platformen, geven je tijd terug en zorgen ervoor dat je kunt focussen op de taken die er het meest toe doen:

 • Recall onthoudt alles wat je op de pc hebt gedaan en bewaart dit veilig op het toestel zelf, niet in de cloud. Daardoor kan je snel hervatten waar je gestopt bent. Zoek eenvoudig naar bestanden en applicaties waar je weken geleden aan gewerkt hebt. Gebruik natuurlijke, descriptieve taal om weer te geven wat je nog herinnert en ga snel terug aan de slag.
 • Gebruik Cocreator om AI beelden te laten genereren op basis van een combinatie van beschrijvende woorden en je penseelstreken. Je kunt de afbeelding in realtime aanpassen totdat ze er precies uitziet zoals jij het wil. Bijvoorbeeld als je visuals nodig hebt voor een PPT-presentatie of als je de creativiteit van je kinderen wil stimuleren.
 • Live Captions maakt het mogelijk om live of opgenomen audio in 44 talen naar het Engels te vertalen. Zo connecteer je nog vlotter met vrienden en collega’s tijdens videocalls.
 • Nieuwe Windows Studio-effecten passen de belichting aan en bieden nieuwe creatieve filters om de samenwerking tijdens gesprekken te verbeteren.
 • Auto Super Resolution gebruikt AI om je video’s en games in realtime op te schalen voor soepele streaming en gameplay.

Een AI-geconnecteerd ecosysteem

Vervolledig je AI-ecosysteem met een van de twee nieuwe toetsenborden die over een speciale Copilot-toets beschikken om snel toegang te krijgen tot Copilot als je dagelijkse AI-collega:

 • Dell Silent Keyboard & Mouse (KM555) is uitermate geschikt voor kantooromgevingen – met features zoals stil typen, klikken, scrollen en bewegen, in een compact design en met een batterijduur tot 36 maanden.
 • Dell Wired Collaboration Keyboard (KB525C) is het eerste bekabelde toetsenbord voor samenwerking via Zoom en Microsoft Teams. Het biedt toetsen die ontwikkeld zijn voor naadloze prestaties tijdens calls, zoals microfoon mute/unmute, video aan/uit, screen share en chat.

Aangezien bedrijven hun toestellen zullen moeten vervangen door AI-pc’s, zorgen de recovery en recycling services van Dell ervoor dat ze hun oude apparaten op een eenvoudige, veilige en verantwoorde manier uit gebruik kunnen nemen – in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen.

“Met Snapdragon X Elite en Snapdragon X Plus heeft Dell toonaangevende producten ontwikkeld die het gebruik van AI ondersteunen en workflows van consumenten eenvoudiger maken. Samen versterken we gebruikers met de krachtige en intelligente capaciteiten van Copilot+”, zegt Kedar Kondap, SVP & GM, compute en gaming, product management bij Qualcomm Technologies, Inc. “Dit zorgt voor krachtige prestaties, een lange batterijduur en on-device generatieve AI. We zijn trots dat we deze producten kunnen aandrijven en Dell-gebruikers toegang bieden tot Copilot+.”

“We zitten in een boeiend nieuw tijdperk met AI-pc’s. Onze samenwerking met marktleiders zoals Dell stelt ons in staat om innovatieve toestellen te bouwen die AI-ervaringen naadloos integreren en de productiviteit en creativiteit van onze klanten naar een ongezien niveau brengen. Onze diepgaande samenwerking is al tientallen jaren essentieel voor het leveren van productieve en veilige pc’s voor commerciële, particuliere en gaming-klanten. Met de lancering van de Copilot+ pc’s van Dell brengen we nieuwe AI-ervaringen tot leven voor zowel consumenten als bedrijven. We profiteren daarbij van on-device en cloud-AI om individuele personen en organisaties meer te laten bereiken”, zegt Mark Linton, VP device partner sales bij Microsoft Corp.

Beschikbaarheid en prijs

 • XPS 13 en Inspiron 14 Plus zijn nu beschikbaar voor pre-order; prijzen respectievelijk vanaf 1.399 euro en 1.199 euro.
 • Latitude 7455, Inspiron 14 en Latitude 5455 zullen in de komende maanden beschikbaar zijn.
 • Dell Silent Mouse (MS355) zal wereldwijd beschikbaar zijn in Q3 voor 27 euro.
 • Dell Silent Keyboard en Mouse Combo (KM555) zal wereldwijd beschikbaar zijn in Q3 voor 51 euro.
 • Dell Wired Collaboration Keyboard (KB525C) zal wereldwijd beschikbaar zijn in Q3 voor 41 euro.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This