Cloudflare breidt regionale dienstverlening en dataverwerking uit naar 19 nieuwe gebieden

23 mei 2024

Cloudflare breidt de Data Localization Suite uit met 19 nieuwe regio’s voor dataverwerking. Bij de introductie van Regional Services in juni 2020, was het concept van datalokaliteit en datasoevereiniteit al geworteld in de Europese regelgeving. Met Regional Services biedt Cloudflare haar klanten volledige controle over waar hun dataverkeer wordt afgehandeld. Tegenwoordig vereisen zowel landen als organisaties dat leveranciers de locatie van hun dataverwerking kunnen beperken. Vanuit het oogpunt van de geopolitieke ontwikkelingen en het uitsluiten van de dataverwerking in bepaalde rechtsgebieden.

Wettelijke verplichtingen van klanten

Cloudflare baseert het uitbreiden van de regionale dienstverlening en dataverwerking op de wettelijke verplichtingen van klanten. Sommigen willen dat data in een bepaald rechtsgebied blijft, terwijl anderen data nodig hebben om bepaalde rechtsgebieden te vermijden. Als reactie op deze behoeften heeft Cloudflare regionale services ontwikkeld die de inspectie van data beperken tot alleen die datacenters binnen de grenzen van bepaalde rechtsgebieden, of overal behalve in specifieke rechtsgebieden. Tevens anticipeert het bedrijf op de toenemende behoefte aan meer duurzaamheid met de Cloudflare Green Energy-regio. Daarbij is de inspectie van data beperkt tot enkel duurzame datacenters.

Nieuwe regio’s

De 19 nieuwe regio’s die in de loop van dit kwartaal beschikbaar komen zijn: Oostenrijk, Brazilië, Cloudflare Green Energy, exclusief Hong Kong en Macau, exclusief Rusland en Wit-Rusland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, NAVO, Nederland, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland, Taiwan en de respectievelijke Amerikaanse staten Californië, Florida en Texas.

De volledige lijst met alle regionale gebieden is hier te vinden.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This