Red Hat lanceert Podman AI Lab

22 mei 2024

Red Hat lanceert Podman AI Lab, een uitbreiding op de grafische interface, Podman Desktop. Developers kunnen voortaan GenAI-aangedreven applicaties in containers bouwen, testen en draaien op hun lokale werkstation. GenAI wordt zo toegankelijker. Bovendien kunnen developers nu lokaal werken en hun data on premise en veiliger houden. 

AI-gebaseerde applicaties kennen een hoogtepunt dankzij GenAI en open source LLMs. Volgens analist IDC zullen “40% van de nieuwe apps intelligent zijn in 2026”. Met tools als Podman AI Lab kunnen developers sneller die applicaties omarmen. AI Lab heeft een receptencatalogus met samples van applicaties. Developers kunnen zo sneller LLM-use cases opzetten, waaronder:

  • Chatbots
  • Samenvatters van teksten
  • Generatoren van code
  • Detectie van objecten
  • Transcriptie van audio naar tekst

Met deze voorbeelden kunnen developers de broncode bekijken en leren hoe ze hun eigen code kunnen bouwen rond een AI-model. 

Voor developers bieden containers een versimpelde manier aan om databases lokaal te draaien. Vandaag zoeken ze die eenvoud en gebruiksgemak ook binnen AI-modellen. Met Podman AI Lab zijn lokale inferentieservers beschikbaar, waardoor het makkelijker is om een model lokaal te draaien, een eindpunt te krijgen, en code te schrijven voor nieuwe functionaliteiten. 

Podman AI Lab beschikt ook over een speelomgeving die gebruikers de kans geeft te interageren met modellen en hun gedrag te bekijken. Via een intuïtieve gebruikersprompt kunnen developers het juiste model vinden en de beste settings instellen voor de use case in de app. 

Naarmate AI blijft groeien bij bedrijven, neemt Red Hat een voortrekkersrol op zich via haar portfolio van consistente en betrouwbare AI-platformen voor de hybride cloud om AI als drijver van innovatie, efficiëntie en waarde voort te stuwen . 

Podman AI Lab bouwt voort op Podman Desktop, een open source project van Red Hat met meer dan een miljoen dowloads. Het integreert ook makkelijk met de beeldmodus voor Red Hat Enterprise Linux, een nieuwe methode voor RHEL die de OS levert als een container beeld. Developers kunnen zo sneller prototypes te bouwen tot volwaardige AI-gebaseerde applicaties in containers. Met Podman en Red Hat OpenShift kunnen deze containers van overal draaien in de hybride cloud, van bare metal over cloud. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This