Mendix sluit partnerovereenkomst met Snowflake om meer waarde te halen uit enterprise data met behulp van low-code

21 mei 2024

Mendix, onderdeel van Siemens, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Snowflake, een bedrijf gespecialiseerd in Data Cloud-oplossingen. Door het beste van twee werelden te combineren – Snowflake’s Data Cloud en Mendix’s enterprise low-code applicatie-ontwikkelingsplatform – krijgen organisaties nieuwe mogelijkheden om de maximale waarde van hun data te ontsluiten voor digitale transformatie-initiatieven, met een focus op AI-projecten.

Gezamenlijke klanten van Mendix en Snowflake profiteren van een naadloos end-to-end developertraject, waaronder:

  • Verbeterde uitwisseling van data tussen Mendix en Snowflake, in beide richtingen;
  • Efficiëntere softwareontwikkeling: data van het Snowflake-platform zijn beschikbaar als kant-en-klare datacomponenten die gecombineerd kunnen worden met andere herbruikbare componenten van Mendix, of met componenten uit de Mendix marketplace;
  • Verbeterde mogelijkheden om apps te maken voor mobiele devices, met behulp van data en de bijbehorende analyses;
  • Cybersecurity en governance: security is een vast onderdeel van Snowflake’s Data Cloud, met functies zoals dynamische data masking en end-to-end encryptie. Mendix legt de nadruk op security, beheer, data privacy en compliance in elk onderdeel van het platform en van de daarop gebouwde applicaties. 

“De samenwerking tussen Mendix en Snowflake helpt organisaties bij het combineren van twee van hun sterkste punten: data en de mensen die weten hoe ze met die data moeten omgaan. Snowflake’s Data Cloud verzamelt enorm veel datagedreven inzichten. Met low-code zorgen we ervoor dat mensen met verschillende functies binnen organisaties toegang krijgen tot deze bron van nuttige data en deze kunnen gebruiken in toepassingen die waarde creëren”, zegt Jethro Borsje, Chief Ecosystems Officer bij Mendix.

Organisaties verzamelen en analyseren steeds meer data, maar het is een uitdaging om daar optimale waarde uit te halen. Het benutten van het enorme potentieel van bedrijfsdata vereist technische expertise van professionele developers om er toegang toe te krijgen en te integreren in applicaties. De context over welke gegevens belangrijk zijn en waarom, is echter het domein van experts en business owners binnen de organisatie.

Robert Jones, Executive Vice President, Global Sales and Customer Success, Siemens Digital Industries Software: “Iedereen ziet het potentieel van AI. Om echt meerwaarde uit deze technologie te halen, moeten de data slim benut worden, door data en AI in software te integreren. Dankzij deze nieuwe samenwerking tussen Snowflake en Mendix kunnen onze klanten het volledige potentieel van hun data benutten, door applicaties te bouwen die versterkt zijn met AI.”

Dankzij low-code kunnen multidisciplinaire teams, bestaande uit professionele developers en line-of-business experts, samenwerken aan digitale transformatieprojecten en optimale waarde halen uit de data van een organisatie. De samenwerking tussen Snowflake en Mendix maakt het eenvoudiger voor deze brede teams om via een low-code drag-and-drop interface toegang te krijgen tot meer data, voor data-driven software-ontwikkeling, afgestemd op de behoeften van de business.

“Bij Snowflake bouwen we met data, AI en apps aan de toekomst.  Deze samenwerking met Mendix versterkt dit commitment aan onze klanten,” zegt Tarik Dwiek, Head of Technology Alliances bij Snowflake. “Samen overbruggen we de kloof tussen data, business en IT en geven we duizenden organisaties over de hele wereld nieuwe mogelijkheden om data om te zetten in groei.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This