CyberArk plant overname Venafi voor betere beveiliging machine-identiteiten

21 mei 2024

Identity security-specialist CyberArk heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Venafi, een bedrijf dat vooroploopt in beheer van machine-identiteiten. De technologie van het bedrijf gecombineerd met CyberArk’s identiteitsbeveiliging creëert een platform voor end-to-end machine identity security op bedrijfsschaal. Venafi is momenteel nog in handen van investeerder Thoma Bravo.

Digitale transformatie en cloudmigratie hebben geleid tot een exponentiële toename van het aantal machine-identiteiten, zoals workloads, code, applicaties, IoT-apparaten en containers. Het aantal machines is vaak veel groter dan het aantal menselijke identiteiten, de verhouding is vaak groter dan 40:1. Als ze onbeschermd blijven, vormen ze een lucratief doelwit voor cybercriminelen. Deze machine-identiteiten moeten worden gesignaleerd, beheerd, beveiligd en geautomatiseerd om hun verbindingen en communicatie veilig te houden. Dit wordt nog complexer gemaakt door de kortere levenscycli van certificaten, van 398 tot 90 dagen. 

Venafi’s certificaat-lifecycle-management speelt hierop in, maar ook zijn private Public Key Infrastructure (PKI), IoT identity management en cryptografische code signing, vormen een aanvulling op CyberArk’s secrets-management. De combinatie stelt organisaties in staat om machine-identiteiten te beschermen tegen misbruik, de beveiliging enorm te verbeteren en kostbare uitval te voorkomen. Organisaties van elke omvang die moderne cloud-omgevingen willen beveiligen, profiteren zo van een breed scala aan opties voor de beveiliging van machine-identiteiten in één oplossing, die kan worden ingezet als SaaS of hybride. 

Venafi’s PKI, certificaatbeheer en aanvullende oplossingen breiden CyberArk’s ‘total addressable market’ (TAM) uit met bijna 10 miljard USD tot ongeveer 60 miljard USD. 

“Deze overname markeert een cruciale mijlpaal voor CyberArk, die ons in staat stelt onze visie te bevorderen om elke identiteit – mens en machine – te beveiligen met het juiste niveau van privilege controls”, aldus Matt Cohen, Chief Executive Officer, CyberArk. “Door onze krachten te bundelen met Venafi breiden we onze mogelijkheden uit om machine-identiteiten te beveiligen in een cloud-first, GenAI, post-quantum wereld. Onze geïntegreerde technologieën, mogelijkheden en expertise zullen inspelen op de behoeften van wereldwijde ondernemingen en hen in staat stellen zich te verdedigen tegen steeds geavanceerdere aanvallen die gebruikmaken van menselijke en machine-identiteiten als onderdeel van de aanvalsketen. Venafi brengt talent van wereldklasse mee dat CyberArk’s klantgerichte, mensgerichte cultuur en ‘security-first’ mentaliteit deelt. We zien ernaar uit om met het Venafi-team samen te werken om te profiteren van de enorme groeimogelijkheden in de markt voor identiteitsbeveiliging.” 

“Het was een genoegen om met het Venafi-team samen te werken en onze operationele expertise te gebruiken om Venafi verder te versterken als een belangrijke speler op het gebied van machine identity management”, zegt Chip Virnig, Partner bij Thoma Bravo. “In de loop van onze investering heeft Venafi de SaaS-groei versneld, de marges vergroot en met succes een best-in-class SaaS-aanbod gecreëerd, wat de weg vrijmaakt voor voortdurende innovatie. Wij geloven dat CyberArk een geweldige partner is voor Venafi en dat het geschaalde end-to-end machine identiteitsbeveiligingsplatform dat ontstaat door deze strategische combinatie aanzienlijke waarde zal opleveren voor aandeelhouders.”  

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This