JLR en Dassault Systèmes breiden samenwerking uit

15 mei 2024

Dassault Systèmes en JLR hebben hun strategische langetermijnsamenwerking met vijf jaar verlengd. Voor Jaguar Land Rover betekent dit een forse impuls voor zijn programma’s voor digitale transformatie. Deze hebben tot doel de efficiëntie te verbeteren en collaboratieve innovatie en duurzaamheid in de hele onderneming tot stand te brengen.

JLR zet het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes wereldwijd in om de end-to-endontwikkeling van al zijn moderne luxe voertuigen te ondersteunen. Meer dan 18.000 gebruikers bij alle afdelingen en leveranciers van JLR zullen van virtual twins gebruikmaken om de efficiëntie te verhogen, het productiebeheer te verbeteren, tijd te besparen en verspilling en kosten terug te dringen.

De beslissing van JLR om het 3DEXPERIENCE-platform op deze schaal in te zetten, bevestigt de rol die Dassault Systèmes speelt in JLR’s commitment om een goed geleid bedrijf te zijn dat zijn  verantwoordelijkheden kent en neemt. Dit is cruciaal in een sector die excellente producten en serviceverlening en personalisatie vereist.

Kennis eenvoudiger delen

JLR kan via het 3DEXPERIENCE-platform Dassault Systèmes’ volledige portfolio van oplossingen voor de transport- en mobiliteitsindustrie benutten. Het concern kan deze oplossingen zowel lokaal (on-premise) als in de cloud gebruiken.

Alle teams van JLR die zich bezighouden met aspecten als ideevorming, requirements, model-based systeemtechniek, computerondersteund ontwerpen en produceren en het verbeteren van de algehele waardeketen zijn nu verbonden in één collaboratieve virtuele omgeving. Kennis en knowhow kunnen hierdoor heel eenvoudig worden gedeeld en benut. Dit is voor JLR erg waardevol. De medewerkers van het concern kunnen zich nu concentreren op cruciale taken. Ook stelt deze manier van werken hen in staat zich te ontwikkelen in meer geavanceerde rollen.

Samenwerking voor excellentie

“JLR maakt gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform om zijn ervaring met virtual twins te verbeteren, waarbij het software-defined voertuigen creëert, met een naadloos geïntegreerde hardware- en softwareontwikkeling”, zegt Laurence Montanari, Vice President Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Deze aanpak van systems engineering verbindt en integreert talloze disciplines, stimuleert de ontwikkeling van de voertuigen en zorgt voor excellentie, zoals klanten dat vragen van luxemerken. Onze Software as a Service-oplossing biedt JLR-teams meer flexibiliteit en de mogelijkheid om on-demand toegang te krijgen tot de nieuwste technologie.”

“We werken al vijf jaar succesvol samen”, vervolgt Montanari. “Nu starten we een nieuwe samenwerking die verder gaat dan engineering en productie. Teams van JLR en Dassault Systèmes zullen vanaf nu nauw samenwerken in korte iteraties om de uitdagingen van JLR en zijn ecosysteem aan te pakken.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This