Dematic levert AutoStore-oplossing voor belangrijke locatie GEODIS

15 mei 2024

GEODIS heeft een door Dematic geïnstalleerd AutoStore-systeem in gebruik genomen. Deze wereldwijde leverancier van transport- en logistieke diensten, met het hoofdkantoor vlakbij Parijs, heeft Dematic de installatie van een stand-alone systeem toevertrouwd voor zijn klant Nexter, die deel uitmaakt van de KNDS Group. Deze organisatie is een van de grootste Europese fabrikanten van militaire landsystemen, met vestigingen in Duitsland en Frankrijk. De AutoStore-oplossing is geïnstalleerd in een volledig geautomatiseerd magazijn in Moulins, Frankrijk.

Voor het nieuwe geautomatiseerde magazijn heeft Dematic een AutoStore geleverd met 12.500 bakken, vier R5-robots en twee transportpoorten. Deze oplossing is geïnstalleerd in een magazijn van 22.000 vierkante meter. Nexter, dat apparatuur en systemen voor landverdediging ontwerpt en integreert, is van plan het magazijn te gebruiken voor onderhouds- en operationele diensten en kan op deze locatie ongeveer 32.000 artikelen opslaan. Het AutoStore-systeem werkt op GEODIS’ eigen softwareplatform voor magazijnbeheer, Altesse.

“De Dematic-oplossing blijkt extreem robuust te zijn en voldoet volledig aan onze verwachtingen voor het efficiënt benutten van ons totale vloeroppervlak. Het ondersteunt de opschaling van Nexter-activiteiten binnen KNDS, gericht op het in operationele staat houden van landmaterieel”, legt Thierry Schnepp uit, Directeur Pôle Expertises Métiers bij GEODIS.

“Met de integratie van geautomatiseerde apparatuur en robotica ondersteunen wij de groeistrategie van GEODIS volledig. Wij kunnen tevens ons vermogen laten zien om oplossingen te bieden die zijn aangepast aan de behoeften en de beperkingen van de moderne logistiek, terwijl we een waardeketen met derden opzetten op basis van klantervaring en vertrouwen. Het opent duidelijk de deur voor nieuwe samenwerking”, zegt Alain Bussod, president van Dematic France.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This