Dell Technologies introduceert multicloud databescherming en innovatieve AI-tools in de strijd tegen toenemende cyberaanvallen

3 mei 2024

Dell Technologies breidt zijn portfolio van apparaten, software en as-a-Service oplossingen voor gegevensbescherming uit. Zo wil Dell zijn klanten helpen hun cyberveerkracht te versterken, zeker nu het aantal cyberaanvallen fors toeneemt.

Door het hele Dell Data Protection-portfolio verder uit te breiden helpt Dell klanten een moderne en veerkrachtige basis te bouwen om data on-premises, in publieke clouds en aan de edge te beschermen. Deze innovaties helpen bij het aanpakken van de zorgen die aan het licht kwamen in de 2024 Dell Global Data Protection Index (GDPI) enquête. Daaruit bleek dat 75% van de organisaties gelooft dat hun bestaande databeschermingsmaatregelen niet in staat zijn om ransomware-bedreigingen aan te pakken. Bijna 70% had er geen vertrouwen in dat ze betrouwbaar konden herstellen na een cyberaanval.

“Met de exponentiële groei van data, biedt generatieve AI (GenAI) organisaties kansen om processen te stroomlijnen, besluitvorming te verbeteren en innovatie te stimuleren. Maar het vergroot ook het aanvalsoppervlak voor cyberaanvallen – vooral met getrainde modellen die snel een van de meest waardevolle activa voor ondernemingen zijn,” zegt Arthur Lewis, president, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. “Nu het groeiende digitale landschap steeds meer kwetsbaarheden blootlegt, vertrouwen bedrijven vaker op Dell om hun data overal te beschermen met vertrouwde databeschermings- en AI-oplossingen.”

Nieuwe Dell PowerProtect apparaten verbeteren beveiliging, prestaties en efficiëntie

De nieuwe Dell PowerProtect Data Domain DD9410 en DD9910 systemen zijn ontworpen voor grote ondernemingen en bieden de volgende verbeteringen:

 • Prestaties voor traditionele en moderne workloads, waardoor klanten tot 38% snellere back-ups en tot 44% snellere restores1 kunnen maken.
 • Veilige operationele en cyberbestendigheid voor klantgegevens.
 • Efficiëntie, met tot 11% minder energieverbruik en toonaangevende 65x deduplicatie
 • Schaalbaarheid met tot 1,5 PB aan bruikbare capaciteit in één apparaat.

“De toenemende cyberdreigingen brengen organisaties voortdurend in opperste staat van paraatheid. Hierdoor is de vraag naar betrouwbare, krachtige databeschermingssystemen nog nooit zo groot geweest”, zegt Phil Goodwin, research vice president, IDC. “Dell’s portfolio van databeschermingsoplossingen ondersteunt talrijke best practices op het gebied van databescherming om organisaties te helpen hun databeschermingsomgeving te moderniseren. Met belangrijke prestatieverbeteringen op het gebied van back-up en recovery, verwachten we dat de nieuwste PowerProtect Data Domain-apparaten een belangrijk onderdeel zullen blijven van kritieke infrastructuur voor gegevensbescherming en cyberherstel.”

“We vertrouwen nu al meer dan anderhalf decennium op PowerProtect Data Domain-apparaten om onze gegevens veilig te houden”, zegt Rich Jackson, data protection architect bij de staat Michigan. “We twijfelen er niet aan dat de nieuwste generatie apparaten de beschermingsprestaties en de beveiliging van onze gegevens zal blijven verbeteren.”

Dell PowerProtect Data Domain-systemen vormen ook het middelpunt van een breed partnerecosysteem dat toonaangevende leveranciers van software voor databescherming helpt hun bedrijf uit te breiden en tegelijkertijd de veerkracht voor hun klanten te versterken.

“Dell en Commvault delen de overtuiging dat een sterke basis voor veerkracht absoluut noodzakelijk is in het licht van AI-driven cyberbedreigingen”, zegt Sanjay Mirchandani, president en CEO van Commvault. “Samen leveren we toonaangevende cyberbeveiliging, prestaties en efficiëntie aan onze gezamenlijke klanten. Met een diepe API-integratie tussen het Commvault Cloud-platform en de nieuwste PowerProtect Data Domain-apparaten van Dell kunnen we de volledige kracht van onze gecombineerde cyberweerbaarheid, gegevensbeveiliging en mogelijkheden voor snel herstel inzetten. Zo kunnen organisaties risico’s effectief beperken en kunnen wij hen ononderbroken bedrijfscontinuïteit garanderen.”

Geïntegreerde GenAI Assistant verhoogt productiviteit en efficiëntie

Met de introductie van Dell APEX Backup Services AI, een geïntegreerde GenAI-assistent voor back-up en herstel, kunnen klanten beschermingsprocessen stroomlijnen. Dell APEX Backup Services AI helpt tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar GenAI-databescherming. Zo blijkt dat 52% van de respondenten van de GDPI-enquête geloven dat GenAI een voordeel zal bieden voor de cyber security-houding van hun organisatie.

De AI-mogelijkheden van APEX Backup Services helpen gebruikers:

 • Realtime aangepaste rapporten aanvragen, vervolgvragen stellen om rapportvariabelen te verfijnen en handelen op basis van AI-suggesties om back-upfouten te verhelpen.
 • Hun back-up- en beveiligingsposities te begrijpen en verbeteren met ondersteunde probleemoplossing met eenvoudige schriftelijke aanwijzingen, logboeken analyseren en fouten oplossen.
 • Intelligente antwoorden te gebruiken met aanbevelingen en best practices die zijn aangepast aan hun specifieke omgevingen.
 • Administratieve handelingen te vereenvoudigen, van het maken van nieuw back-upbeleid tot het triggeren van nieuwe back-ups van specifieke werklasten.
 • Krachtige back-up en recovery met innovatieve Storage Direct Protection
 • Storage Direct Protection in Dell PowerProtect Data Manager biedt native integratie met Dell PowerMax enterprise storage voor snelle, efficiënte en veilige back-up en recovery van en naar PowerProtect Data Domain.

Storage Direct Protection in PowerProtect Data Manager voor PowerMax levert:

 • Snelle back-up en recovery van meerdere storage systemen met tot 46 TB/uur voor een enkele back-up4 en tot 21 TB/uur voor een enkel herstel.
 • Efficiënte databescherming van Dell PowerMax met volledig herstel naar het oorspronkelijke of alternatieve PowerMax-systeem.
 • Veilige data-integriteit dankzij immutability en optionele integratie van cyberkluizen.
 • Eenvoudige bewerkingen met gecentraliseerd beheer en orkestratie.
 • Multicloud-ondersteuning voor PowerProtect Data Domain-replicatie en cloud-tiering.

Beschikbaarheid

 • Dell PowerProtect Data Domain DD9410 en de DD9910 systemen zijn wereldwijd beschikbaar.
 • Dell APEX Backup Services AI is wereldwijd beschikbaar.
 • Storage Direct Protection voor PowerMax zal wereldwijd beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2024.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This