Watchtower kijkt naar financiering om sterke groeiambities waar te maken en AI-oplossingen verder te ontwikkelen

25 april 2024

Watchtower Security Solutions, de Europese specialist in geavanceerde tijdelijke beveiligingsoplossingen die eerder al Nederland, Duitsland en het VK veroverde, krijgt ook in ons land voet aan de grond. Om de groei te ondersteunen, maar ook om zijn oplossingen die gebruik maken van geavanceerde AI verder te ontwikkelen, kijkt het bedrijf naar externe financiering.

Een recente studie van bouwfederatie Embuild bevestigt andermaal: werfdiefstal blijft een probleem in ons land. Maar liefst 52% van de bouwbedrijven werd het afgelopen jaar slachtoffer van werfdiefstal, in 39% van de gevallen zelfs meerdere keren. Daarbij gaat het niet alleen om klein gereedschap, maar ook grotere machines zoals betonmolens en plafonneermachines, en bouwmaterialen, die de afgelopen jaren fors duurder werden. De kosten daarvan lopen snel op: tel je de inbraakschade, herstellingswerken en vertraging aan de werken mee, dan zit je al snel aan 30.000 euro, volgens Olivier De Backer van Federale Verzekering.

Bouwwerven en leegstaande eigendommen

Slimme beveiliging hoeft nochtans geen fortuin te kosten, en kan veel leed voorkomen. Dat geldt niet alleen voor bouwwerven, maar ook voor leegstaande panden en eigendommen.

“Diefstal van duur bouwmateriaal op werven, maar ook vandalisme, inbraak en kraak van leegstaande eigendommen maken dat bewaking geen luxe meer is, maar steeds vaker een noodzaak wordt. Ook de geopolitieke situatie maakt kritische infrastructuur kwetsbaar. Het potentieel van geavanceerde videobewaking, die mede dankzij AI steeds efficiënter en nauwkeuriger wordt, is in dat opzicht groot. De investering is bovendien beperkt vergeleken met klassieke, menselijke bewaking, en verdient zichzelf dubbel en dik terug door veel grotere kosten te voorkomen”, stelt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower.

Interessant: in Nederland bieden sommige verzekeringsmaatschappijen kortingen aan als bouwbedrijven hun werven goed beveiligen.

Indringers en patronen herkennen zoals het menselijk brein

Als het over nauwkeurigheid en efficiëntie gaat, dan moeten de modernste camera’s tegenwoordig steeds minder onderdoen voor de menselijke waarneming – integendeel zelfs. 

“De meest geavanceerde videobewakingsoplossingen maken het, met dank aan AI-technologie, mogelijk om de inhoud van livebeelden te analyseren. Indringers, maar ook specifieke patronen en gebeurtenissen kunnen zo in real-time gedetecteerd en herkend worden, net zoals het menselijk brein dat kan, maar dan zonder menselijke tussenkomst. Daarnaast hebben camera’s natuurlijk ook geen last van slecht nachtzicht of verslapte concentratie, en kunnen ze een groter gebied in het oog houden”, aldus Guido Christ, technisch manager bij Watchtower Security Solutions. 

Op zoek naar extra financiering

Om die slimme technologie, met onder andere smart tracking-camera’s en geautomatiseerde video-analyse met zelflerende AI-software, verder te ontwikkelen, maar ook om verder te groeien, is Watchtower nu op zoek naar extra financiering.

“De foutenmarge van onze slimme cameraoplossingen ligt nu al erg laag. Door de technologie nog verder te ontwikkelen, willen we het aantal valse alarmen nog verder omlaag brengen naar nul, voor maximale efficiëntie”, vervolgt operationeel verantwoordelijke Mathias Germeau.

Internationaal bekroonde beveiligingsoplossingen

Watchtower is een onderdeel van de Nederlandse vastgoedspecialist Mosaic World. Het biedt geavanceerde, multi-inzetbare en internationaal bekroonde mobiele oplossingen aan voor de tijdelijke beveiliging van uiteenlopende plaatsen en situaties: bouwwerven, leegstaand vastgoed, parkings en evenementenlocaties, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen en elektriciteitscentrales.


redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This