16e Dag van de Projectmanager zet deze cruciale functie in de spotlight

25 april 2024

NCOI Learning kondigt aan dat ze op 4 juni 2024 voor de 16e keer de Dag van de Projectmanager organiseert. Dit jaarlijkse evenement, gehost in Holiday Inn Brussels Airport (Diegem), belooft een dag vol inspiratie, praktische inzichten en ongeëvenaarde netwerkmogelijkheden te worden, exclusief voor de dynamische gemeenschap van projectprofessionals.

In de complexe wereld van vandaag is de rol van de projectmanager niet te onderschatten. Het zijn experten die visies implementeren en bruggen bouwen tussen verschillende teams en stakeholders. Een goede projectmanager kan het verschil maken tussen succes en falen, tussen vooruitgang en stilstand. Het is een rol die niet alleen een diepgaand inzicht vereist in technieken en tools, maar ook een uitzonderlijk vermogen om mensen te inspireren en motiveren, processen te stroomlijnen en innovatie te leiden. Ze verdienen dan ook een ‘eigen’ dag die volledig in het teken staat van hun onmisbare functie. Het event is bedoeld voor projectmanagers van alle niveaus.

Elke De Wit, projectmanager ‘Dag van de Projectmanager’ bij NCOI Learning: “Als projectmanager bij NCOI Learning kan ik beamen dat het organiseren van een congres wel eens hectisch en stressvol kan zijn. Ook al organiseer ik dit congres nu voor de 16e keer, het blijft elk jaar opnieuw een uitdaging om een smaakvol programma neer te zetten en de dag vlekkeloos te laten verlopen. Want de wereld rondom ons verandert snel en de behoeftes van onze doelgroep veranderen ook. Dus innoveren en ons elk jaar heruitvinden is de rode draad doorheen ons succesverhaal. Maar de kick die we dan krijgen als het congres is uitverkocht en de blije gezichten de dag zelf en de enthousiaste reacties achteraf … daar doen we het voor natuurlijk!

Wat ons als projectmanagers typeert? Een positieve en winnende mindset, doorzettingsvermogen, de wil om elk project te doen slagen én een blijvende leergierigheid om processen en skills te verbeteren en te optimaliseren. Want geef toe, wie wil er nu geen efficiëntere projectwerking.”

Wat biedt de Dag van de Projectmanager?

De Dag van de Projectmanager is niet zomaar een evenement; het is dé kans om deel uit te maken van de grootste community van zowel startende als ervaren projectprofessionals uit diverse sectoren en onderling ervaringen uit te wisselen.

Naast het netwerken, dat dankzij een samenwerking met de Conversation Starter, makkelijk en laagdrempelig wordt gemaakt, kunnen deelnemers hun programma zelf samenstellen door te kiezen uit 18 hands-on workshops. Vooraanstaande sprekers met tonnen ervaring belichten de uitdagingen en kansen binnen projectmanagement en reiken tal van praktische tools, communicatiemethodes en leiderschapstechnieken aan die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Kamal Kharmach en Gina Peeters inspireren

Deze editie zijn ook Kamal Kharmach en Gina Peeters van de partij. Kamal, stand-upcomedian en docent bedrijfseconomie, bekend van Tv-programma’s zoals ‘Andermans zaken’ en ‘Geld Gezocht’ zal ‘Economedy’ brengen, een humoristische talk over economie waarin hij onder meer uitlegt waarom het loont om een rotzak te zijn en hoeveel je moet verdienen om gelukkig te zijn. Gina, voormalig omroepster bij de VRT, zal inspireren om een bewust positieve leider te worden die voor meer energie en werkgeluk zorgt.

“Ik kijk er megahard naar uit om te mogen spreken voor een groep enthousiaste projectmanagers, jullie energie en drive zijn immens belangrijk voor vernieuwing en succes”, aldus Kamal Kharmach.

Waarom deelnemen?

Of je nu een nieuwbakken projectmanager bent of een doorgewinterde professional, de Dag van de Projectmanager brengt inzichten en vaardigheden op een leuke en toegankelijke manier. Van het toepassen van storytelling en business agility tot het overwinnen van weerstand binnen een team, op dit congres vind je het allemaal.

Daarnaast kan je in een ongedwongen sfeer van gedachten wisselen en connecties maken met gelijkgestemden bij een heerlijke lunch of met een drankje tijdens de netwerkdrink.

Vorig jaar verwelkomden NCOI Learning professionals van toonaangevende organisaties zoals de Haven van Antwerpen-Brugge, UZA Universitair Ziekenhuis Antwerpen, CM Vlaanderen en Ordina Belgium, om er maar een paar te noemen.

Meer informatie vindt u op ncoi.be

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This