GigaOm zet emma in de schijnwerpers in zijn nieuwste Cloud Networking-rapport

18 april 2024

“Deze ‘cloud networking ingebakken in cloud management’ is een onderscheidende aanpak, en de leverancier beheert ook zijn eigen netwerk-backbone, een functie die alleen beschikbaar is bij een selecte groep leveranciers in het rapport”, schrijft Andrew Green, analist bij GigaOm.

Nu de digitale transformatie industrieën blijft veranderen, is het belang van robuuste en flexibele netwerkoplossingen duidelijker dan ooit. Bedrijven gebruiken steeds vaker cloud-technologieën en zijn op zoek naar innovatieve netwerkoplossingen. Daarom biedt het derde jaarlijkse GigaOm Radar Report for Cloud Networking waardevolle inzichten in het veranderende marktlandschap. Onder de uitblinkers is emma erkend als een Market Challenger, die zowel multicloudbeheer als netwerkmogelijkheden biedt.

Wat is het GigaOm Radar-rapport voor cloudnetwerken?

Het GigaOm Radar Report for Cloud Networking is een uitgebreide evaluatie van 13 toonaangevende cloudnetwerkoplossingen. Dit jaarlijkse rapport bouwt voort op eerdere analyses en biedt een gedetailleerd onderzoek van de marktevolutie in het afgelopen jaar. Door deze oplossingen te vergelijken met de belangrijkste mogelijkheden en niet-functionele vereisten, biedt het GigaOm Radar Report beslissers essentiële inzichten voor het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen.

Waarom cloudnetwerken?

Met cloudmigraties in het verschiet en een toenemend aantal cloud-first bedrijven die de markt betreden, zal het gebruik van cloudnetwerken naar verwachting sterk toenemen. Een van de belangrijkste voordelen van cloudnetwerken is dat ze organisaties in staat stellen hun infrastructuur flexibeler te benaderen.

In plaats van te worden beperkt door fysieke netwerken, biedt cloud networking ontwikkelaars toegang tot resources en services van verschillende infrastructuuraanbieders voor workloads op locatie, meerdere publieke clouds en een groeiend aantal edge-locaties. 

Deze flexibiliteit stelt developers in staat om netwerk-resources op te starten (en af te bouwen) op basis van hun specifieke behoeften, zonder dat ze daarvoor diepgaande netwerkkennis nodig hebben. Het resultaat is een op maat gemaakte infrastructuur die de prestaties van applicaties optimaliseert en tegemoet komt aan de veranderende bedrijfsbehoeften.

De opkomst van multicloud netwerken

Hoewel multicloud networking geen vereiste is in het GigaOm Radar Report, is het onmiskenbaar een van de meest gewilde mogelijkheden in het huidige complexe digitale landschap. Dit is waar emma in uitblinkt.

Met de mogelijkheden van emma kan de balans tussen kosten en prestaties bij het routeren van verkeer worden geoptimaliseerd. Dit houdt in dat er slimme routeringskeuzes worden gemaakt op basis van kostenparameters en prestatiebehoeften. Het leidt het verkeer bijvoorbeeld op intelligente wijze via voordeligere routes zonder afbreuk te doen aan de vastgestelde prestatienormen.

Hier volgen nog enkele belangrijke functies:

Beveiliging

Nu multicloud-netwerken steeds meer worden toegepast, zijn robuuste beveiligingsmaatregelen essentieel om gegevens en toepassingen over interconnectiviteit heen te beschermen.

Het emma-platform blinkt uit in het tot stand brengen van verbindingen en het integreren van netwerkbronnen op verschillende cloudplatforms. Dit maakt naadloze communicatie en gegevensoverdracht mogelijk tussen applicaties en services die op verschillende cloudomgevingen worden gehost.

Verkeersbeheer

Het efficiënt beheren van netwerkverkeer in meerdere clouds is cruciaal voor het optimaliseren van prestaties, het garanderen van betrouwbaarheid en het voldoen aan SLA’s (Service Level Agreements). Dit omvat het implementeren van load balancing, routering van verkeer en strategieën voor verkeersprioritering.

Kostenoptimalisatie

emma biedt een uitgebreide reeks kostenbesparende tools die zijn ontworpen om netwerkkosten te overzien, kostenprognoses te genereren op basis van verkeersvolume en kosteneffectiviteit te vergelijken met prestaties voor verkeersroutering. Het platform biedt duidelijk inzicht in de kosten die verbonden zijn aan netwerkbronnen, zodat gebruikers de kosten kunnen bewaken, kostenbeïnvloeders kunnen aanwijzen en de verdeling van bronnen kunnen verbeteren. Door gegevens uit het verleden naast de huidige gebruikstrends te leggen, levert emma prognoses en schattingen van de komende uitgaven.

Beveiliging

Met de toenemende toepassing van multi-cloudnetwerken zijn robuuste beveiligingsmaatregelen essentieel om gegevens en toepassingen in meerdere cloudomgevingen te beschermen. emma implementeert versleuteling, toegangscontrole en beveiligingsbeleid consistent in alle clouds om gevoelige informatie te beschermen.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een andere belangrijke eigenschap die emma biedt, zodat organisaties kunnen reageren op dynamische werklastvereisten en veranderende bedrijfsbehoeften. Dit omvat het schalen van netwerkbandbreedte, resources en services als de vraag fluctueert.

Zichtbaarheid

Effectieve beheer- en monitoringtools zijn essentieel voor het bieden van zichtbaarheid in netwerkprestaties, het opsporen van problemen en het waarborgen van de naleving van het beleid en de regelgeving van de organisatie in meerdere clouds. emma’s uitgebreide zichtbaarheidsfuncties stellen organisaties in staat om hun netwerkinfrastructuur effectief te overzien.

emma is gepositioneerd in het Innovation/Platform Play kwadrant in het GigaOm Radar Report, met de nadruk op een uitgebreide multicloud beheerstrategie die zowel netwerk- als netwerkbeveiligingselementen omvat. emma onderscheidt zich door haar focus op integratie met edge service providers en content delivery netwerken en beheert ook haar eigen netwerk backbone, een functie die exclusief is voor een selecte groep in het rapport.

Download op de Emma-website een gratis exemplaar van het rapport voor andere belangrijke waardevolle inzichten.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This