Ericsson optimaliseert zijn supplychain met SAP-technologie

15 april 2024

Ericsson gaat zijn wereldwijde supplychainnetwerk stroomlijnen met SAP Integrated Business Planning for Supply Chain (SAP IBP). Hiermee krijgt de netwerkoperator een centrale hub voor alle processen rondom planning en logistiek. De keuze voor SAP IBP is onderdeel van een langdurige samenwerking tussen SAP en Ericsson.

Ericsson verwerkt 40% van het wereldwijde mobiele netwerkverkeer buiten China en bedient meer dan 2,5 miljard abonnees in meer dan 180 landen. Dat vraagt om een solide technische basis voor een ‘single source of truth’ rondom planning en logistiek.

Anticiperen op risico’s

De cloudgebaseerde SAP IBP-oplossing integreert bedrijfsplanningsmogelijkheden over verschillende bedrijfsfuncties heen, verbetert het vermogen om op supplychainrisico’s te anticiperen en biedt oplossingen om deze te mitigeren. 

Met SAP IBP kan Ericsson complexe planningen realiseren en tegelijkertijd de reactietijden van verkoop, operaties, resources en voorraadplanning verbeteren. Op die manier kan het bedrijf zich concentreren op het stimuleren van innovatie en het verbeteren van kostenefficiëntie.

Wendbaarheid, veerkracht en vertrouwen

“Wendbaarheid, veerkracht en vertrouwen zijn cruciaal voor toonaangevende multinationals zoals Ericsson. Met die waarden kunnen ze de supplychain verbeteren en aan de behoeften van klanten te voldoen”, zegt Dominik Metzger, manager van SAP Digital Supply Chain. 

“Ericsson en SAP hebben door de jaren heen een sterke samenwerking gehad. Dankzij de keuze voor SAP kunnen we hen verder ondersteunen bij het digitaliseren van de toeleveringsketen. Op die manier verstevigen we samen de positie van Ericsson als een van de toonaangevende telecommunicatiebedrijven.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This