Devoteam publiceert Cloud Native Trend Report 2024

27 maart 2024

Devoteam, een IT Consultancy bedrijf met ruim 12.000 Cloud Native experts in de EMEA regio, bouwend op sterke partnerships met cloud technologieën, zoals Microsoft, Amazon Web Services, Google, ServiceNow en Salesforce, onthult haar nieuwe Cloud Native Trend Report 2024.

Het rapport belicht de impact van cloud-native technologieën op initiatieven die de digitale transformatie van organisaties ondersteunen. Dit gebeurt in verschillende sectoren en thema’s, waaronder cloud-native Development, Data Driven en The Future of AI. Daarnaast biedt het rapport waardevolle inzichten voor organisaties die de volledige potentie van cloud-native oplossingen willen benutten. De expertise van Devoteam op dit gebied zorgt ervoor dat het rapport bruikbare inzichten levert om organisaties te begeleiden in hun reis naar cloud-native uitmuntendheid.

Een van de trends dit jaar is natuurlijk AI. Devoteam laat zien dat AI nu overal opduikt, maar dat het eigenlijk al een tijdje bestaat en dat we er al langer mee werken. Het tijdperk van Generative AI is een geweldige impuls die de ontwikkeling van AI versnelt. Met Vertex AI, Kubeflow Pipelines en het AI TRISM-framework worden organisaties in staat gesteld om het volledige potentieel van AI te benutten, terwijl de betrouwbaarheid en beveiliging van AI-implementaties wordt gewaarborgd. De centrale vraag in het rapport is: “Hoe kunnen organisaties AI op grote schaal gebruiken implementeren?” Nu de eerste hype voorbij is, hoe gaat AI jouw organisatie écht veranderen?

Gert Jan van Halem, CTO van Devoteam Group: “Bij Devoteam werken onze experts met de nieuwste technologieën om waarde te creëren voor onze klanten. Dit geeft ons een geweldig perspectief op de echte waarde van deze technologieën. We surfen niet alleen mee op de technologiehype, maar begrijpen ook waarom en hoe deze technologieën het verschil kunnen maken voor bedrijven. Deze uitleg komt terug in dit nieuwe rapport.”

Devoteam’s Cloud Native Trend Report is een jaarlijks visierapport waarin het licht wordt geworpen op opkomende trends binnen de IT-sector. Daarnaast biedt Devoteam, samen met haar consultants, perspectieven op deze ontwikkelingen. Sleutelbegrip in dit Trend Report is Cloud Native, dat als aanjager wordt bestempeld. Het is de derde keer dat Devoteam haar trendrapport publiceert.

Download het Cloud Native Trend Report 2024 hier.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This