Check Point versterkt AI Copilot met Microsoft Azure OpenAI Service

27 maart 2024

Check Point Software Technologies, leverancier van AI-gedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiliging, kondigt vandaag een samenwerking aan met Microsoft die gebruik maakt van de Microsoft Azure OpenAI Service om Check Point Infinity AI Copilot te verbeteren, wat een belangrijke vooruitgang betekent in cyberbeveiligings-AI-toepassingen. Infinity AI Copilot is een generatieve AI-service die automatisering gebruikt om het beveiligingsbeheer tot 90% te versnellen en de effectiviteit van de beveiliging te verhogen door incidenten sneller te bestrijden en erop te reageren. 

In het huidige digitale landschap worden bedrijven die overstappen op cloudomgevingen geconfronteerd met twee grote uitdagingen: toenemende cyberdreigingen en een tekort aan cyberbeveiligingsexperts. Door deze situatie lopen organisaties een groter risico op geavanceerde cyberaanvallen, vaak zonder voldoende middelen om effectief te reageren. Check Point Infinity AI Copilot pakt deze problemen aan door AI te gebruiken om zowel veelvoorkomende als complexe beveiligingstaken te automatiseren, waardoor de werklast voor beveiligingsteams wordt verlicht, terwijl ook de effectiviteit van de beveiliging tegen de meest geavanceerde aanvallen wordt verbeterd. 

De samenwerking met Azure OpenAI Service is een belangrijk onderdeel van Check Point’s strategie om generatieve AI cyberbeveiligingsproducten en -diensten te ontwikkelen. “Onze samenwerking met Microsoft Azure OpenAI Service betekent een belangrijke sprong voorwaarts in onze missie om de meest geavanceerde AI-gedreven beveiligingsoplossingen te bieden,” zegt Eyal Manor, VP Product Management bij Check Point. “Door Microsofts AI-expertise en -tools te combineren met onze diepgaande kennis van cybersecurity over netwerken, clouds en apparaten, zetten we nieuwe maatstaven voor wat organisaties kunnen bereiken in hun strijd tegen groeiende cyberbedreigingen met beperkte IT-resources.”

Infinity AI Copilot, dat al bekend staat om zijn innovatieve benadering van cyberbeveiliging, wordt nu nog krachtiger. De verbeterde oplossing profiteert nu van geavanceerde grote taalmodellen (LLM’s) geleverd door Microsoft, waardoor het in staat is om een breed scala aan cyberbeveiligingsuitdagingen efficiënter en effectiever aan te pakken.

Met Infinity AI Copilot zullen klanten van Check Point een aanzienlijke verbetering ervaren in de manier waarop cyberbeveiliging binnen hun organisaties wordt beheerd:

  • Versnelde Administration Resolution Times: Het gebruik van AI om de tijd die nodig is om beveiligingsbeheertaken te voltooien met wel 90% te verminderen, inclusief eventanalyse, probleemoplossing en beleidswijzigingen.
  • Geavanceerde incident respons: Gebruik van AI en automatisering bij het opsporen van bedreigingen op grote schaal, operationele analyse, herstel en oplossen van incidenten.
  • Unified Cloud-delivered Protection: Biedt uitgebreide AI-ondersteunde beveiliging over het hele Check Point Infinity Platform – van netwerk tot cloud tot werkruimte – waardoor het een allesomvattende copiloot wordt, ondersteund door de naadloze integratie van Azure OpenAI Service.

In aanvulling op de bovenstaande verbeteringen, biedt Check Point het unieke vermogen om de LLM’s te beschermen tegen kritieke kwetsbaarheden, zoals prompt injectie, het omzeilen van native beveiligingscontroles, schadelijke spraak, hallucinaties en nog veel meer.  

Check Point heeft zijn eigen prompt engineering ontwikkeld en geïmplementeerd, gebruikmakend van retrieval augmented generation (RAG) best practice. Voor Infinity AI Copilot wordt RAG gebruikt om de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de service te verbeteren met feiten uit Check Point-bronnen, waaronder het communityforum (CheckMates genaamd), de eigen productdocumentatie en interne databases voor productspecifieke data.

“Onze relatie met Check Point onderstreept onze gezamenlijke inzet om AI-technologie te gebruiken om cyberbeveiliging te verbeteren”, zegt Anat Gil, Partners Lead Microsoft Zuid-Oost Europa. “Door Microsoft Azure OpenAI Service te integreren met Check Point Infinity AI Copilot, bevorderen we niet alleen de mogelijkheden van AI bij het beschermen van digitale omgevingen, maar stellen we organisaties ook in staat om veilig en vol vertrouwen door het digitale landschap te navigeren, waardoor de effectiviteit van hun huidige beveiligingspersoneel sterk wordt verbeterd.”

Deze samenwerking ontwikkelt niet alleen het beveiligingsbeheer, maar verbetert ook het algehele beveiligingsraamwerk en zorgt voor uitgebreide bescherming in het huidige cloud-centrische operationele landschap.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This