Frank Hamerlinck wordt CEO van Flanders Technology & Innovation

26 maart 2024

FTI BV, een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en zeven private partners, stelt Frank Hamerlinck aan als CEO. Frank Hamerlinck staat in de Vlaamse technologiesector bekend als serieel ondernemer. Aan het roer van FTI moet hij technologie inzetten om het leven van de Vlaming te verbeteren. 

Frank Hamerlinck

De besloten vennootschap Flanders Technology and Innovation (FTI) werd in december vorig jaar opgericht en telt naast de Vlaamse Overheid zeven private partners als aandeelhouders: Brussels Airport Company, Cegeka, COI vzw, De Cronos Groep, KBC, Proximus en Telenet. De oprichting van FTI maakt deel uit van het brede project rond Flanders Technology & Innovation, dat tijdens de recent afgesloten festivalweek diverse projecten aan het grote publiek voorstelde. 

Frank Hamerlinck is een klinkende naam in de wereld van technologie en innovatie. Zo was hij medeoprichter van technologiebedrijf Porthus, dat via acquisities groeide en na een succesvolle beursgang overgenomen werd door het Amerikaanse Descartes Systems. Daarnaast is hij medeoprichter van NGData en Madison Partners, en stond hij mee aan de wieg van venture builder Miles Ahead waar hij start-ups adviseert en toegang geeft tot fondsen. Met TrustBuilder realiseerde hij dan weer een exit met de acquisitie door het Franse private equity fonds Essling Capital. 

“Als tiener raakte ik dankzij de vroege edities van FTI gepassioneerd  door technologie en innovatie,” zegt Frank Hamerlinck. “Dat heeft mee mijn carrière vorm gegeven. Vlaanderen telt veel goed innovatief talent en een almaar stijgend aantal start-ups. Het is nu mijn missie om het toonaangevende talent in Vlaanderen samen te brengen, zowel privé als bij overheid, rond een aantal uitdagingen en daar een doorbraak in te bereiken. Denk aan energie of gezondheidsdata.” 

“Door zijn ervaring als entrepreneur is Frank Hamerlinck de geknipte persoon om van FTI een motor te maken in de Vlaamse technologiemarkt,” zegt Tim Buyse, voorzitter van de raad van bestuur van FTI. “Hij neemt de rol over van interim-CEO Guy Geerts, die de afgelopen maanden aan het roer stond van FTI. Ik wil Guy uitdrukkelijk bedanken voor het pionierswerk dat hij de afgelopen maanden verrichtte.”

In zijn nieuwe rol zal Frank Hamerlinck de eerste maanden met diverse stakeholders overleggen hoe FTI het snelste stappen kan zetten en concrete resultaten kan boeken. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This