Cloud Freedom bevorderen met echte MultiCloud Kubernetes-mogelijkheden

22 maart 2024

Niet alle Kubernetes-services zijn gelijk, laat staan binnen het multicloud-model. Hoewel de basisprincipes van Kubernetes consistent blijven bij verschillende cloud service providers, kunnen de specifieke implementaties en extra functies aanzienlijk verschillen. Bent u klaar om uw multicloud-strategie naar een hoger niveau te tillen en ongekende cloudvrijheid te ervaren? 

Sommige cloud-aanbieders bieden geavanceerde Kubernetes-diensten met monitoring, logging en beveiligingsfuncties, terwijl andere een eenvoudigere Kubernetes-omgeving bieden. Daarnaast kunnen factoren zoals prestaties, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak verschillen per provider. 

Omarm cross-cloud flexibiliteit in een echte Kubernetes multicloud-omgeving

emma’s managed Kubernetes-clusters bieden bedrijven ongeëvenaarde flexibiliteit doordat ze clusters kunnen inzetten op ieder cloud-platform. Wat emma onderscheidt, is de unieke mogelijkheid om een enkel Kubernetes-cluster uit te breiden over meerdere clouds. Als een bedrijf bijvoorbeeld een cluster heeft draaien in Google Cloud Platform (GCP) en resources nodig heeft van Azure, kunnen ze naadloos een Azure node toevoegen aan het bestaande cluster.

Deze functionaliteit opent een reeks nieuwe use cases voor bedrijven. Kubernetes-ontwikkelaars kunnen nu iedere cloud provider kiezen die bij hun doelen past, zonder beperkt te zijn tot één specifieke leverancier. Sommige scenario’s kunnen baat hebben bij het draaien van nodes over verschillende cloud providers, zoals voor gegevensbeheer of serviceaffiniteit. Een andere waardevolle use case is het moeiteloos overzetten van worker nodes van de ene provider naar de andere.

Stel je voor dat een bedrijf met drie apps op GCP overstapt van een cluster met twee nodes naar AWS. Met emma kunnen ze naadloos twee AWS-nodes aan het cluster toevoegen, de nodes in GCP leegmaken en hun cluster overzetten naar AWS.

Lancering van multicloud auto-scaling met managed Kubernetes services

Daarnaast verbetert emma’s recente lancering van cluster auto-scaling de bedrijfsvoering nog verder. Nodes kunnen nu automatisch in- of uitschakelen op basis van de benodigde resources, waardoor teams multicloud Kubernetes op een kosteneffectieve manier en met hoge beschikbaarheid kunnen opzetten. Bedrijven kunnen groeien door betaalbare cloud services te gebruiken en hun clusters te verbeteren met spot instances. Ze kunnen toeslagen berekenen voor spot instance-aankopen en prijslimieten instellen voor betere controle. emma’s methodologie is erop gericht om developers en multicloud-gebruikers in staat te stellen naadloos gebruik te maken van autoscaling bij verschillende cloud providers. Dit vereenvoudigt het beheer van dynamische workloads en verhoogt de efficiëntie.

Pin It on Pinterest

Share This