Check Point zet nieuwe standaard voor AI-cloudinfrastructuur beveiliging met NVIDIA

20 maart 2024

Check Point Software Technologies heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met NVIDIA om de beveiliging van AI-cloudinfrastructuur te verbeteren. Door de integratie met NVIDIA DPU’s zal de nieuwe Check Point AI Cloud Protect-oplossing bedreigingen helpen voorkomen op zowel netwerk- als hostniveau.

“AI biedt een grote meerwaarde in sectoren als de gezondheidszorg, het onderwijs, de financiële sector en nog veel anderen. Tegelijkertijd neemt de snelheid en geavanceerdheid van cyberaanvallen toe, waarbij dreigingsactoren steeds vaker kijken naar manieren om AI-workloads in de cloud te verstoren”, zegt Gera Dorfman, Vice President of Network Security bij Check Point Software Technologies. “We werken samen met NVIDIA om een nieuwe veilige AI-cloudoplossing te leveren met Check Point AI Cloud Protect die zelfs de meest gevoelige en private AI-workloads beschermt tegen cyberbedreigingen.”

De snelle uitbreiding van AI heeft een revolutie teweeggebracht op het gebied van efficiëntie en innovatie op de werkplek. Deze groei creëert echter ook aanvullende aanvalsvectoren die specifiek gericht zijn op AI, zoals het binnendringen van AI-modellen om de uitvoer van een model te controleren of om ongeautoriseerde toegang tot de omgeving te krijgen, data-exfiltratie om intellectueel eigendom bloot te leggen en denial of service om de prestaties te verlagen en de capaciteit te verminderen. Deze bedreigingen brengen de integriteit en veiligheid van AI-systemen in gevaar en vormen een risico voor de bedrijfsresultaten. Ze kunnen ook het basisvertrouwen in AI-operaties aantasten en mogelijk ook andere aspecten van het datacenter. Er is dringend behoefte aan een vernieuwde beveiligingsaanpak om niet alleen de data in hun traditionele vorm te beschermen, maar ook de AI-modellen zelf, die centraal staan bij innovatie en concurrentievoordeel.

Check Point wil deze uitdagingen samen met NVIDIA aanpakken door inzichten in beveiliging op netwerk- en hostniveau te integreren en zo een allesomvattende oplossing te bieden die AI-infrastructuren beschermt tegen zowel conventionele als nieuwe cyberbedreigingen. Deze geïntegreerde aanpak helpt ervoor te zorgen dat het beveiligingssysteem op de hoogte is van netwerkactiviteiten en processen op hostniveau, wat cruciaal is om de toekomst van AI veilig te stellen.

“Nu AI steeds algemener wordt, wordt het beveiligen van AI-clouds van het grootste belang”, zegt Yael Shenhav, Vice President Networking Products bij NVIDIA. “NVIDIA BlueField 3 stelt innovators zoals Check Point in staat om robuuste cyberverdedigingsmaatregelen aan te bieden om AI-cloud datacenters te beveiligen en tegelijkertijd te zorgen voor topprestaties op het gebied van AI.”

Als antwoord op deze uitdagingen komt AI Cloud Protect naar voren als een strategische oplossing die tegemoetkomt aan de dynamische beveiligingsvereisten van het AI-tijdperk. Ontworpen voor eenvoudige implementatie en aanpasbaarheid, biedt het out-of-the-box beveiliging zonder de AI-prestaties te beïnvloeden. AI Cloud Protect is ontworpen met het oog op moeiteloze integratie en schaalbaarheid en biedt een robuust schild tegen geavanceerde cyberbedreigingen. Ontworpen met de NVIDIA BlueField 3 DPU, die een nieuwe klasse van AI cloud datacenters aandrijft, en het NVIDIA DOCA softwareframework, is AI Cloud Protect gecreëerd om naadloos te integreren in NVIDIA’s AI ecosystemen. De oplossing biedt:

  • Robuuste verdediging tegen AI-specifieke bedreigingen: Stelt organisaties in staat zich efficiënt te beschermen tegen modelinversie, modeldiefstal en andere aanvalsvectoren.
  • Schaalbare, naadloze integratie: Maakt eenvoudige inzet in uiteenlopende AI-omgevingen mogelijk, zodat de beveiligingsmaatregelen meegroeien met de behoeften van de organisatie.
  • Geoptimaliseerde prestaties zonder compromissen: zorgt ervoor dat AI-activiteiten ongehinderd doorgaan, waarbij beveiligingsprocessen discreet worden uitgevoerd, gebruikmakend van de technologische infrastructuur van NVIDIA, en zonder de AI-prestaties te beïnvloeden.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This