FLOWSPARKS integreert AI-functionaliteit in tool voor snellere en betere creatie e-learning

18 maart 2024

FLOWSPARKS, techbedrijf gespecialiseerd in digitale leermodules, introduceert de Co-Author: een AI-functionaliteit die gebruikers ondersteunt in de creatie van digitale leermodules. Met het ontwerpen van een stevige basis en didactische suggesties, geeft de AI-integratie gebruikers de mogelijkheid om zich volledig te focussen op de overdracht én activatie van hun know-how, voor een betere effectiviteit en kwaliteit van de leercontent.

Evolutie Authoring Tool

De implementatie van de Co-Author vormt een belangrijke stap in de evolutie van FLOWSPARKS Authoring Tool. Met de Authoring Tool kunnen bedrijven op basis van didactische templates zelf eenvoudig online trainingen en modules op maat creëren. Op deze manier wordt de kwaliteit van het trainingsmateriaal verbeterd en leren zowel effectiever als leuker voor werknemers. De nieuwe Co-Author functionaliteit faciliteert niet alleen contentcreatie in de Authoring Tool, maar ondersteunt ook gebruikers door hen te helpen en te adviseren.

De Co-Author zet al vanaf de start een stevige basis neer. Afhankelijk van de focus, het onderwerp en de inhoud van de leercontent, biedt de AI-functionaliteit suggesties aan. Dit varieert van volledig didactische onderbouwde activiteiten tot creatieve verrijking van scenario’s en feedbackteksten. Hierdoor kan de auteur zelf de lijnen uitzetten en op elk moment aan de touwtjes trekken, als een regisseur die het resultaat vormgeeft tot het volledig klopt. Het kritische menselijke aspect blijft van essentieel belang voor de kwaliteit. Op deze manier verloopt het proces sneller en tegelijkertijd wordt de training boeiender, zowel voor de auteur als de deelnemer.

Toegankelijkheid

Onder de motorkap van de Co-Author zitten Generative Pre-Trained Large Language Models (GPT LLM). Om gebruik te maken van deze modellen, hoeven auteurs geen ‘prompts’ of uitgebreide instructies te schrijven. Ze geven enkel het thema aan van de content en benoemen de doelgroep, taal en tone of voice. Met deze input maakt de Co-Author een eerste ontwerp waar de auteurs eenvoudig op kunnen voortbouwen. Zo heeft de auteur nog meer vrijheid om de inhoud vorm te geven en te focussen op een efficiënte overdracht van de ‘leerstof’. Anderzijds koppelt FLOWSPARKS die toegankelijkheid aan onberispelijke veiligheid van de gebruikte data.

Ashley Wieferink, International Learning and Development Specialist bij Bechtle is enthousiast over de nieuwe toepassing: “De FLOWSPARKS Co-Author bespaart me zoveel tijd. Voorheen zocht ik informatie op internet of in boeken om nieuwe e-learning content te creëren. Nu kan ik de leerdoelen invoeren in onze SMART Templates, haalt AI de informatie van het internet en maakt de e-learning voor mij.”

De Co-Author wordt vandaag officieel gelanceerd op het “A Taste of Learning” Event, dat FLOWSPARKS organiseert in Herentals: CEO Cédric Herregodts is alvast zeer enthousiast: “Grote organisaties beseffen dat ze moeten evolueren om relevant te blijven. En om te presteren, rekenen ze op de know-how en het talent van hun uitgebreide en diverse teams. Met de Co-Author bieden we bedrijven een allesomvattende gereedschapskist om leerzame content te creëren.” FLOWSPARKS zal bovendien awards uitreiken aan auteurs die zich hebben onderscheiden in de toepassing van hun tools. “Want leren is ook inspireren”, vult Cédric aan, “en dat is hoe we onze missie ‘Make Know-how Grow’ waarmaken.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This