Atlona accessoires vereenvoudigen AV-connectiviteit in educatieve en vergaderruimtes

13 maart 2024

Atlona komt met twee nieuwe accessoires om installaties in educatieve en vergaderomgevingen makkelijker aan te sluiten. Het gaat om een USB-C actieve kabel en een montagebeugel die alternatieve installatiemogelijkheden biedt voor Atlona Omega muurplaatzenders.

De Atlona LinkConnect AT-LC-UC2UC-5M is een actieve USB-C naar USB-C kabel van 5 meter voor betrouwbare point-to-point connectiviteit in professionele omgevingen. Met een vergrendelbare USB-C connector biedt de LC-UC2UC-5M een veilige en betrouwbare verbinding met geselecteerde Atlona switchers met USB-C ingangen voor AV, USB-data en voeding. Deze kabel ondersteunt USB 3.2 Gen 2 met datasnelheden tot 10 Gbps, DisplayPort 1.4 Alt Mode met video in hoge resolutie tot 8K@60Hz en 60 watt doorvoer voor het opladen van laptops. De LC-UC2UC-5M heeft een koperen kabelconstructie en actieve circuits om de signaalintegriteit van bron tot bestemming te optimaliseren.

De LC-UC2UC-5M komt vooral goed van pas in vergaderruimten, waar installateurs connectiviteit moeten verzorgen van een AV-switcher achter een aan de wand gemonteerd beeldscherm naar een aansluitpunt bij de vergadertafel voor de laptop van een presentator. Deze kabel laat zich goed integreren met de Atlona Pocket 3H AT-PKT-3H, een tafelmodel kabeltoegangsbehuizing. Hij biedt ook de benodigde kabellengte om AV-apparatuur aan te sluiten onder een lange conferentietafel, of aan een bureau of spreekgestoelte.

Atlona introduceert tevens een nieuw montageaccessoire voor Omega muurplaatzenders, waaronder de onlangs aangekondigde AT-OME-TX11-WP HDMI zender. De AT-OME-WP-BKT is ontworpen voor opbouwmontage onder een vergadertafel of in een spreekgestoelte, bureau, wandmeubel of ander meubilair, waardoor een tafelbehuizing en de bijbehorende installatiekosten overbodig worden. De beugel kan ook worden geïnstalleerd op een compatibele rackrail.

“Deze accessoires delen een gemeenschappelijk thema: het bieden van eenvoudige en effectieve ondersteuningsoplossingen voor professionele AV-integratie”, zegt Tommy Gay, productmanager bij Atlona.

“Onze nieuwe actieve kabel voorkomt betrouwbaarheidsproblemen die vaak gepaard gaan met slechte kabelverbindingen, terwijl de signaalintegriteit behouden blijft voor de presentatie van content met hoge resolutie, met extra voordelen zoals het opladen van laptops en mobiele apparaten. Onze gespecialiseerde montagebeugel biedt onze klanten met Omega-wandplaatzenders een integratieoptie die het eenvoudig maakt om deze producten naar wens in behuizingen of onder oppervlakken te installeren.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This